Λαφαζάνης: Ατόπημα Τσίπρα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -Επικίνδυνη και απαράδεκτη - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Ατόπημα Τσίπρα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -Επικίνδυνη και απαράδεκτη

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως επικίνδυνη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για το προσφυγικό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει ότι αυτό δείχνει την «ανυποληψία της κυβέρνησης».

«Είναι αδιανόητο ότι Γερμανία και Τουρκία, με αφορμή την προσφυγική τραγωδία, κάνουν προτάσεις και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, για την στρατιωτική δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στον Αιγαιακό χώρο. Το γεγονός αυτό μαρτυρά μια συμπεριφορά αγνόησης και απαξίωσης της χώρας μας και δείχνει την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση Τσίπρα με την εθελόδουλη μνημονιακή στάση της», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ, στο όνομα των προσφύγων και σε οποιοδήποτε χώρο του Αιγαίου, όχι μόνο δεν θα είναι χρήσιμη αλλά θα είναι και από κάθε άποψη απαράδεκτη, ενώ μπορεί να αποβεί και άκρως επικίνδυνη, ειδικά για τα ελληνικά συμφέροντα, σημειώνει ακόμη.

«Η ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίο με τους τυχοδιωκτισμούς του είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνο για τις αιτίες που προκαλούν τις προσφυγικές ροές, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει και θα εντείνει την προσφυγική τραγωδία, ενώ, αν λάβουμε υπόψη μας τις κατά καιρούς θέσεις του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, η παρουσία του μπορεί να έχει αρνητικές έως επικίνδυνες συνέπειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

«Η θέση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά να περιοριστεί η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα, πέραν του ότι στρατιωτικοποιεί ευθέως το προσφυγικό πρόβλημα, συνιστά ατόπημα, είναι απολύτως επιζήμια και μπορεί να προκαλέσει μείζονες επιπλοκές και εθνικούς κινδύνους.

Η απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση με τους διακινητές των προσφύγων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους και πρώτα απ' όλα από την ίδια την Τουρκία, η οποία ανέχεται, αν δεν καλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά τους. Το μόνο που δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΝΑΤΟ με την γνωστή ιμπεριαλιστική και μονομερή πολιτική του», αναφέρει ακόμη στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ