Επιμένει η Ρωσία: Το ISIS είναι σταθερός συνεργάτης της τουρκικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

Επιμένει η Ρωσία: Το ISIS είναι σταθερός συνεργάτης της τουρκικής κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτος διατηρούν μία σταθερή συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση, αναζητώντας από κοινού μία νέα προσέγγιση στη Συρία καθώς η ρωσικής αεροπορία αποκόπτει τις παραδοσιακές διαδρομές του λαθρεμπορίου.

Αυτή την καταγγελία έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει στην εφημερίδα ΜΚ ότι η Μόσχα έχει πληροφορίες που δείχνουν τις συνεχιζόμενες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των τζιχανιστών με την τουρκική ηγεσία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία έχουν πλήξει σοβαρά τις παραδοσιακές διαδρομές του λαθρεμπορίου και για αυτό οι Τούρκοι συζητούν σοβαρά τη δημιουργία ''ζωνών'' για το Ισλαμικό Κράτος», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Αυτές οι ζώνες, τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, θα παραβιάζουν όλες τις αρχές του διεθνούς δικαίου και θα κλιμακώσουν την ένταση, σημαντικά και ουσιαστικά. Ακόμη, ανέφερε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν «στρατόπεδα» και κάποιου είδους «τεχνικά έργα», στη συριακή πλευρά των συνόρων, περίπου 200 μ. από αυτά.

Παρόλα αυτά, ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι η Αγκυρα θα περιορίσει τις δράσεις της σε «μικρές προκλήσεις», λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως είναι πιθανή μία πλήρης εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. «Δεν πιστεύω ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία μετέχει η Τουρκία, θα επέτρεπε να πάρουν μορφή τέτοια απελπισμένα σχέδια», τόνισε.

Ακόμη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την έκπληξη της Μόσχας για τα λεγόμενα της Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όταν η Καγκελάριος κατηγόρησε τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας και τις αυξανόμενες ροές προσφύγων από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

«Η Καγκελάριος δεν είπε λέξη για τους τρομοκράτες στη Συρία, που υποστηρίζονται από το λαθρεμπόριο όπλων και άλλων σημαντικών εφοδίων από την Τουρκία, η οποία εκβιάζει ανοιχτά την ΕΕ στο προσφυγικό πρόβλημα», τόνισε ο Λαβρόφ.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, εκτίμησε ότι είναι αρκετά πιθανή μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία ανοιχτά εκδήλωσε την πρόθεση να στείλει στρατεύματα στη χώρα, αν υπάρξει εισβολής διεθνούς συμμαχίας σε αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ