Το Τerminal 5 του Χίθροου έγινε βιβλίο - iefimerida.gr

Το Τerminal 5 του Χίθροου έγινε βιβλίο

Χίθροου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά ολόκληρες ημέρες «οικότροφος» στο Terminal 5 του Χίθροου πέρασε ο συγγραφέας και καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Αλέν ντε Μποτόν, προκειμένου να γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα τον ίδιο τον αερολιμένα και τίτλο «Μια εβδομάδα στο αεροδρόμιο».

Ο ντε Μποτόν (φωτό), ο οποίος είναι ο πρώτος συγγραφέας που προσλαμβάνεται από τη διοίκηση ενός αερολιμένα για να τον διαφημίσει, συνομίλησε με επιβάτες και εργαζόμενους στο Χίθροου, προκειμένου να προσφέρει μια υπαρξιακή ερμηνεία της πολύπλοκης διαδικασίας που αποκαλούμε ταξίδι, ενώ παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του αεροδρομίου, το οποίο χαρακτηρίζει «μοντέρνο επίκεντρο του πολιτισμού μας».

Ο Αλέν ντε Μποτόν, Ελβετός στην καταγωγή, περιφερόταν όλη μέρα στους χώρους του αεροδρομίου, συνομιλώντας με ταξιδιώτες και εργαζόμενους, προκειμένου να συλλέξει υλικό για το βιβλίο του. Οι ιστορίες τους, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, από έναν άνδρα που έχει δύο οικογένειες, μία στο Λονδίνο και μια στο Λος Άντζελες, μέχρι έναν άλλο που ήταν ετοιμοθάνατος κι έκανε το τελευταίο ταξίδι της ζωής του.

Εκτός από τους ανθρώπους όμως, ο Ντε Μποτόν περιγράφει και το ίδιο το αεροδρόμιο, από την αίθουσα «Κονκόρντ» που προορίζεται μόνο για επιβάτες της πρώτης θέσης, μέχρι τις οθόνες με τα δρομολόγια των πτήσεων και την «ύπαρξη άπειρων και άμεσων πιθανοτήτων» στη ζωή μας.

Το βιβλίο εκδόθηκε στη Βρετανία το 2009, αλλά στα ελληνικά κυκλοφόρησε τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ