Φωτοβολταϊκά: H Ελλάδα στη δεύτερη θέση διεθνώς, παρά την πτώση παραγωγής το 2015 - iefimerida.gr

Φωτοβολταϊκά: H Ελλάδα στη δεύτερη θέση διεθνώς, παρά την πτώση παραγωγής το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δεύτερη θέση διεθνώς και μάλιστα για τρίτη συνεχή χρονικά βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Ποσοστό 7% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το 2015 στη χώρα καλύφθηκε από τα φωτοβολταϊκά, παρά το γεγονός ότι η κάμψη ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών το 2015 συνεχίστηκε η καθοδική πορεία των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα ως συνέπεια των λαθεμένων και καταστροφικών πολιτικών που πάγωσαν την αγορά την τελευταία τριετία.

Η αγορά γύρισε πίσω στα επίπεδα του 2008, αφού εγκαταστάθηκαν ελάχιστα συστήματα (το μέγεθος της αγοράς ήταν μόλις 1% της αντίστοιχης του 2013), ενώ συνεχίστηκε η αιμορραγία θέσεων εργασίας στον κλάδο. Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση νέου θεσμικού πλαισίου μέσα στο 2015 (που εμπόδισε την ανάπτυξη μεσαίων και μεγάλων έργων) και η επιβολή capital controls (που επηρέασε την εγκατάσταση μικρών συστημάτων αυτοπαραγωγής, net-metering), υπήρξαν οι βασικές αιτίες για τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Από τα 10,35 MWp που εγκαταστάθηκαν το 2015, το 1,4 MWp αφορούσε σε συστήματα αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (91 συστήματα με net-metering).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτοβολταικά παραγωγή ενέργειας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ