Αγριος καβγάς Βαρουφάκη με τον ανταποκριτή του Mega: «Μη γελάτε, κ. Βαρουφάκη!» -«Σε παρακαλώ, τελείωνε!» [βίντεο] - iefimerida.gr

Αγριος καβγάς Βαρουφάκη με τον ανταποκριτή του Mega: «Μη γελάτε, κ. Βαρουφάκη!» -«Σε παρακαλώ, τελείωνε!» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονο φραστικό επεισόδιο με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την παρουσίαση του κινήματος DiEM 25 το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο ανταποκριτής του Mega απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Βαλασόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης (αφού τον διέκοψε): ...Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας.
Βαλασόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls...
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Δεν θα μπω σε ντιμπέιτ μαζί σας. Πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες και τον χρόνο όλων.
Βαλασόπουλος: Θέλω να πω...
Βαρουφάκης (τον διακόπτει): Σε παρακαλώ, τελείωνε! Δεν παίρνεις τον μισθό σου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls, σωστά;
Βαλασόπουλος: Πολλοί Ελληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε...
Βαρουφάκης (χωρίς να απαντήσει): Ευχαριστώ. Ο επόμενος...

Δείτε το απόσπασμα από το 3:16’:10’’ του βίντεο που ανέβασε το ThePressProject, με ολόκληρη την ομιλία-παρουσίαση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πάντως, το «επεισόδιο» ανάμεσα στον κ. Βαρουφάκη και τον Παντελή Βαλασόπουλο είχε και δεύτερο... ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να απαντήσει στον ανταποκριτή του Mega, έστω και λίγο ετεροχρονισμένα.

Αφού μεσολάβησαν τρεις-τέσσερις ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους, για διαφορετικά θέματα, ο κ. Βαρουφάκης πήρε τον λόγο (από το 3:23’:00’ του παραπάνω βίντεο).

«Οφείλω μια απάντηση σε έναν κύριο που είχε ένα προσωπικό θέμα με τον μισθό του στην Ελλάδα. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, κύριε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. Δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. Και η κυβέρνηση που εκπροσωπούσα παραδόθηκε στο πρόγραμμα που της επεβλήθη από τους δανειστές», είπε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Ο μισθός σας δεν πληρώνεται γιατί δύσμοιροι απρόσωποι γραφειοκράτες, υποβοηθούμενοι από δεξιούς πολιτικούς που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους όσον αφορά το συμφέρον των χωρών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν τα capital controls. Μπορείτε να στραφείτε εναντίον μου, ΟΚ. Θα σας συνιστούσα, όμως, να δείτε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν παίρνετε τον μισθό σας, που είναι ότι η Τρόικα έκλεισε τις τράπεζες»...

Σε εκείνο το σημείο ακούγεται από το βάθος ο Παντελής Βαλασόπουλος να λέει «ίσως παίζατε παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού!», ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης δεν απάντησε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ