Ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής στο iefimerida: Μετά τα πανό στο Μαξίμου, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής στο iefimerida: Μετά τα πανό στο Μαξίμου, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 10 ένστολοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ηρώδου Αττικού, την περασμένη εβδομάδα, και κανείς από τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μαξίμου δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ πλησίασαν και μόλις έφτασαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου έβγαλαν μικρά πλακάτ τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους. Τα πλακάτ έγραφαν συνθήματα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλακάτ είχαν αρκετά προσωπικό ύφος και ένα από αυτά απευθυνόταν στον πρωθυπουργό.

Έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;» και το κρατούσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής στο iefimerida: Μετά τα πανό στο Μαξίμου, θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις | iefimerida.gr 0

Ο κ. Καλλιακμάνης απάντησε τις ερωτήσεις του iefimerida για τις επόμενες κινήσεις των αστυνομικών:

1. Είστε αποφασισμένοι να κλιμακώσετε τις αντιδράσεις σας για το ασφαλιστικό;

Βέβαια και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Άλλωστε η καταδρομική συνδικαλιστική ενέργεια με τα πανό μπροστά από το μέγαρο Μαξίμου αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Αποστράτων στην πορεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας την 05-02-2016 αποδεικνύει ότι είμαστε έτοιμοι να μεταχειριστούμε κάθε νόμιμη μορφή πίεσης προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα μας.


2. Πού ακριβώς σας πλήττει εσάς το ασφαλιστικό;

Φυσικά και μας πλήττει διότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ομοίως θα αντιμετωπισθούν σε προσεχή νομοσχέδιο τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι κλπ) ενώ εξαιρεί μόνο τους υπαλλήλους της βουλής για τους οποίους προβλέπει ότι τα θέματα τους θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής. Η όμοια αντιμετώπιση που προβλέπεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ,ενδεικτικά αναφέρω ότι σημαίνει άλλο υπολογισμό στον τρόπο σύνταξης , (εθνική και ανταποδοτική ), αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης και μειώσεις των εισοδημάτων των εν ενεργεία με την αλλαγή του υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών ,αλλά και την μείωση του εφάπαξ.

3. Η αστυνομία μπορεί να μην πειθαρχήσει αν λάβει εντολή να σταματήσει τους αγρότες την Παρασκευή. Εσείς τι λέτε;

Η Αστυνομία οφείλει να σεβαστεί κάθε μορφή ειρηνικού αγώνα αλλά έχει και την υποχρέωση που απορρέει από την αποστολή της να διαφυλάξει την νομιμότητα προστατεύοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του Έλληνα πολίτη . Άλλωστε ο καθένας έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, θα έλεγα εγώ, να διαμαρτύρεται όταν θίγονται τα συμφέροντα του, ειρηνικά όμως, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα τα δικαιώματα η οι ελευθερίες του διπλανού του.

4. Αστυνομία κατά κοινωνικών ομάδων: Το περιμένατε αυτό από μια κυβέρνηση της αριστεράς;

Κατά των κοινωνικών ομάδων δεν στρέφεται η αστυνομία η οποία κάνει την δουλειά της και μόνο αλλά οι επαχθείς όροι των αλλεπάλληλων μνημονίων. Θεωρώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να προστατέψει το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται ειρηνικά αλλά και να εγγυηθεί την ασφάλεια του πολίτη η οποία διακυβεύεται από τον εκτροχιασμό η από προβοκατόρικες ενέργειες που σκοπό έχουν να πλήξουν τον δίκαιο αγώνα του εργαζομένου που διαμαρτύρεται ειρηνικά, βάζοντας τον εντέχνως απέναντι στον πολίτη.
Αρά πιστεύω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τον ιδεολογικό προσδιορισμό μιας κυβέρνησης

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης είναι πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής και Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ