Τσίπρας στο υπουργικό: «Η διαπλοκή τελειώνει -Βιώνει τις τελευταίες ημέρες της» - iefimerida.gr

Τσίπρας στο υπουργικό: «Η διαπλοκή τελειώνει -Βιώνει τις τελευταίες ημέρες της»

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλείνοντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο έκανε ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ξεκινάει τη θητεία του ξεχρεώνοντας γραμμάτια του παρελθόντος.

Μάλιστα αναφερόμενος στη διαπλοκή είπε πως βιώνει τις τελευταίες ημέρες της, είπε χαρακτηριστικά «η διαπλοκή το επόμενο διάστημα τελειώνει».

Συνεχίζοντας την επίθεση του ο πρωθυπουργός, αφού επιβεβαίωσε πως οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν θα είναι τέσσερις, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για συνταγματική εκτροπή επειδή αρνήθηκε να συναινέσει για το ΕΣΡ.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «ο καιρός της υπομονής τη κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση για να επιτευχθεί η συναίνεση για το ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνησή τους να συναινέσουν στο ΕΣΡ αποτελεί θεσμική εκτροπή. Η συναίνεση δεν είναι εθελοντική επιβάλλεται από το Σύνταγμα».

Σημείωσε, επίσης, «με δεδομένη την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συναίνεση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της διαφάνειας».
Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».

Το σχόλιο του βουλευτή Μάκη Βορίδη για την ομιλία Τσίπρα:

Τσίπρας στο υπουργικό: «Η διαπλοκή τελειώνει -Βιώνει τις τελευταίες ημέρες της» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ