Δραγασάκης: Aλλο οι μεταρρυθμίσεις και άλλο η συγκυβέρνηση -Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Aλλο οι μεταρρυθμίσεις και άλλο η συγκυβέρνηση -Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αλλά όπως τονίζει έχει σημασία ο τρόπος με τον οποία θα κλείσει.

Σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι «άλλο πράγμα οι μεταρρυθμίσεις και άλλο συγκυβέρνηση. Άλλο τα μέτρα πολιτικής και η αναγκαία συζήτηση ή και συμφωνία τους με τους θεσμούς, όπου αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση, και άλλο η περιφρόνηση προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή η απαίτηση κάποιων να θέλουν να λειτουργούν ως συγκυβερνήτες ή υπερκυβερνήτες, χωρίς να έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτό.»

Η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις αβεβαιότητες καθώς θα ανοίξει αποφασιστικά τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναφέρει ο κ. Δραγασάκης και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και «δεν υπάρχει επομένως θέμα εκλογών». Ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει εκ των πραγμάτων σύνδεση αξιολόγησης-προσφυγικού,δεδομένου ότι «η ικανότητα του ελληνικού κράτους και οι αντοχές της κοινωνίας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού του προβλήματος δεν είναι ανεξάρτητες από την πορεία της πρώτης αξιολόγησης».

Στέλνει μήνυμα προς τους αγρότες, τονίζοντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και στα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις-μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες, για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές υπογραμμίζει ότι «από τις αρχές του έτους βρισκόμαστε εν μέσω ισχυρών πιέσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, εξαιτίας των ανησυχιών που υπάρχουν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ένας δεύτερος παράγοντας ανησυχίας είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αξιολογηθούν εκ νέου εντός του 2016, κάτι που δεν ισχύει για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα stress tests διενεργήθηκαν το 2015 και η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οπότε, μέσα σε αυτό περιβάλλον, η εγχώρια αγορά καθίσταται ιδιαίτερα ευάλωτη, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την ύπαρξη κερδοσκοπικών παιχνιδιών. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ