Ολοι οι Ελληνες παίκτες στο πλευρό της Ντένιας - Η σπάνια μορφή καρκίνου που πολεμά - iefimerida.gr

Ολοι οι Ελληνες παίκτες στο πλευρό της Ντένιας - Η σπάνια μορφή καρκίνου που πολεμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγώνα ζωής δίνει τις τελευταίες ημέρες η Ντένια Παράσχη, η νεαρή κοπέλα, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου και σε αυτόν τον αγώνα απέκτησε πολλούς «συμπαίκτεϛ». Ο Σταύρος Κοντονής ενεργοποίησε όλες τις ΠΑΕ ενώ ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Βασίλης Τοροσίδης, ανέλαβε πρωτοβουλία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για το ταξίδι της 28χρονης.

Η κοπέλα που είναι από τη Ζάκυνθο πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά και στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκε σχεδόν όλος ο αθλητικός κόσμος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ζήτησε από όλες τις ΠΑΕ να συνεισφέρουν, κάτι που έγινε, όμως η ευαισθητοποίηση των διεθνών ποδοσφαιριστών, ήταν η κίνηση που τελικά έκανε τη διαφορά.

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τάχθηκαν αμέσως στο πλευρό της, συμμετέχοντας στο ταμείο αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε με τον αρχηγό Βασίλη Τοροσίδη να δηλώνει πως «ως ενεργοί πολίτες αισθανόμαστε την ανάγκη να επιστρέψουμε στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τρόπο και μέσο, λίγη από την αγάπη που μας έχει προσφέρει απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους των συμπαικτών μου, ελπίζω όλα να πάνε κατ'ευχήν για τη Διονυσία. Εύχομαι στην ίδια και στην οικογένειά της καλή δύναμη και να ξέρουν ότι οι ευχές όλων μας θα τους συντροφεύουν. Ελπίζω, επίσης, η δικής μας πρωτοβουλία να βρει μιμητές. Όσοι και όσο μπορούν να συνεισφέρουν στον αγώνα της Διονυσίας. Οποιαδήποτε ενίσχυση μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη».

Η πρωτοβουλία των Ελλήνων διεθνών προκάλεσε έκρηξη επιβράβευσης της πρωτοβουλίας τους. Το εναρκτήριο σφύργιμα του αγώνα ζωής και ενεργοποίησης έδωσε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έδωσε μάχη με το χρόνο, μιλώντας συνεχώς με το υπουργείο Υγείας, το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας αλλά και τον πρωθυπουργό, ο οποίος πληροφορηθείς την κρισιμότητα της κατάστασης, έδωσε την έγκρισή του προκειμένου η Ντένια Παράσχη να διακιμισθεί με το εξοπλισμένο ιατρικά πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Βοστώνη, όπου εδρεύει εξειδικευμένη ογκολογική κλινική.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την κίνηση των ΠΑΕ, των διεθνών ποδοσφαιριστών αλλά και του απλού κόσμου ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ και φαίνεται πως είναι ικανό να δώσει στην Ντένια Παράσχη τη δυνατότητα να παλέψει στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ