ΥΠΟΙΚ ζήτησε από γερουσιαστές να κόψουν τα προνόμιά τους -Εκείνοι έδωσαν εντολή να συλληφθεί - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ ζήτησε από γερουσιαστές να κόψουν τα προνόμιά τους -Εκείνοι έδωσαν εντολή να συλληφθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατα, είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος υπουργός Οικονομικών της χρονιάς. Τώρα, βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της σύλληψης.

Ο Αμαρά Κονέ δεν παρανόμησε. Απλά δυσαρέστησε τους γερουσιαστές της χώρας του. Ο λόγος; Τους ζήτησε να κόψουν τα προνόμιά τους.

Οι προσπάθειες του Κονέ να χτίσει από την αρχή την οικονομία της διαλυμένης από τον πόλεμο Λιβερίας του είχε χαρίσει πριν από δύο χρόνια το βραβείο του υπουργού Οικονομικών της χρονιάς, από τραπεζικό περιοδικό, με μεγάλη επιρροή, το οποίο εκδίδουν οι Financial Times.

Ομως, την Τρίτη η Γερουσία της Λιβερίας έδωσε εντολή για τη σύλληψή του, επειδή αρνήθηκε να απολογηθεί για την επιστολή που τους έστειλε, ζητώντας να περικόψουν τα προνόμια που απολαμβάνουν.

Η χώρα, η οικονομία της οποίας δοκιμάστηκε και από το ξέσπασμα του ιού Εμπολα το 2014, πρέπει να μειώσει κατά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Ετσι, ο Κονέ ζήτησε να περικοπούν και τα προνόμια των Γερουσιαστών.

Η είδηση της σύλληψής του προκάλεσε αντιδράσεις από συναδέλφους του, που τονίζουν ότι τιμωρείται επειδή απλά κάνει τη δουλειά του. «Οι γερουσιαστές είναι έξαλλοι με την πρόταση του Κονέ που τους ζητά να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους», είπε ο αναπληρωτής του, Τζέιμς Κόλιε. «Πρέπει να κάνουν περικοπές περίπου 1,2 εκατ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν πράγματα όπως τα επιδόματα για οχήματα, σπίτια και άλλα. Πρόκειται για τα προσωπικά τους προνόμια. Είναι κατάχρηση της εξουσίας και ένας τρόπος για να τον εκφοβίσουν ώστε να μην προχωρήσουν οι περικοπές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Προς το παρόν ο Κονέ έχει γλιτώσει τις χειροπέδες. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, λίγο μετά από την εντολή σύλληψής του, αυτή άρθηκε προσωρινά όταν ένα μέλος της Γερουσίας κατέθεσε αίτημα για αναθεώρηση της εντολής. Ομως, κινδυνεύει να φυλακιστεί αν η αίτηση δεν στηριχθεί από την πλειοψηφία της γερουσίας, στην ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Κάτι που φαντάζει βέβαια απίθανο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ