Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες

(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τροπολογία που κυρώσει το αυριανό υπουργικό Συμβούλιο - και η οποία θα ενταχθεί σε άσχετο νομοσχέδιο - η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το υπουργικό συμβούλιο που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα αποφασιστεί ρύθμιση με την οποία θα παραχωρείται στην κυβέρνηση η αρμοδιότητα όλης της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς την αιρεσιμότητα του ΕΣΡ, όπως ίσχυε.

Η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί στο ν/σ που αφορά στην.. κύρωση σύμβασης με Λευκορωσία και θα έρθει την Πέμπτη στη Βουλή.

Από το μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για συναίνεση μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς μεσολάβησαν 3 συνεδριάσεις χωρίς αποτέλεσμα, λόγω των αντιδράσεων από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Την εξέλιξη για την νομοθετική πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ