ΥΠΟΙΚ: Ο Ντάισελμπλουμ δεν ζητά επιπλέον μέτρα, έγινε μεταφραστικό λάθος - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Ο Ντάισελμπλουμ δεν ζητά επιπλέον μέτρα, έγινε μεταφραστικό λάθος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε... λάθος μετάφραση αποδίδουν στην κυβέρνηση τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup στην επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η ελληνική πλευρά πρέπει να γίνει σαφής ως προς τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν το 2016.

«Διευκρινίζεται ότι ο κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, στην επιστολή την οποία απηύθυνε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο πουθενά δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως επανειλημμένως έχει διευκρινιστεί από τον Υπουργό Οικονομικών, δεν αποτελούν κάποια νέα απαίτηση των θεσμών”, αναφέρουν χαρακτηριστικά από το υπουργείο Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα αυτά:

  • αποτελούν υποχρέωση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους,
  • συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016,
  • είναι συνολικού ύψους  1% του ΑΕΠ,  
  • προγραμματίζονται να νομοθετηθούν το 2016,
  • προγραμματίζονται να εφαρμοστούν τα έτη 2017 και 2018,
  • αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αυτό που παραλείπουν, ωστόσο, να πουν από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι πέρα από αυτά τα 1,8 δισ ευρώ, τα οποία όντως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα, έτσι ώστε να “κλειδώσουν” οι δημοσιονομικοί στόχοι για την επόμενη διετία, η Κομισιόν στην επίσημη της Έκθεση (Χειμερινές Προβλέψεις) βάζει θέμα πρόσθετων μέτρων (additional mesures) για το 2016, δηλαδή μέτρων πέρα από το 1,1% του ΑΕΠ που περιγράφονται στον Προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ