Καβγάς Μπουτάρη-Τζιτζικώστα για τα hotspots - iefimerida.gr

Καβγάς Μπουτάρη-Τζιτζικώστα για τα hotspots

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες στους δημάρχους που αντιδρούν σε hotspots και κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, αλλά και στον περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα καταλογίζει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έφρασε την δυσαρέσκειά του για την συμπεριφορά των δημάρχων, ενώ επέκρινε και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι ο περιφερειάρχης δεν έχει καταθέσει προτάσεις για χώρους για τους πρόσφυγες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, προσθέτοντας πως δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο.

«Εγώ είπα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μέσω της TV100 πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να αντιληφθούν οι συμπολίτες ότι δεν τρώνε ανθρώπους οι πρόσφυγες. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή η αντιμετώπιση. Η Θεσσαλονίκη λέγεται προσφυγομάνα. Πού είναι η προσφυγομάνα; Ξεχάσαμε;», αναρωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο συνάντησης που είχε με την υφυπουργό αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλη. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συμπληρώνοντας τον κ. Μπουτάρη επισήμανε πως «είμαστε στη συντριπτική μας πλειοψηφία άνθρωποι που καταγόμαστε από προσφυγικές οικογένειες, συνεπώς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι για τους πρόσφυγες».

Η απάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα
Απαντώντας στις επικρίσεις του Γιάννη Μπουτάρη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε άμεσα σε απάντηση. «Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Ποτέ δεν με πήρε τηλέφωνο ο κ. Μπουτάρης ούτε στο γραφείο μου. Δεν ξέρω πώς μπορεί να το φαντάστηκε. Τα βλέπει λίγο θολά τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα» τόνισε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ο κ. Μπουτάρης ότι είναι ένας από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αρμοδιότητες σταματούν στα όρια του δήμου του. Καλύτερα να επικεντρωθεί στα του δήμου του. Εκτός κι αν έχει αναλάβει την πολιτική υπεράσπιση της κυβέρνησης στο προσφυγικό» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως είναι σε διαρκή επικοινωνία με δημάρχους που πραγματικά ενδιαφέρονται για τη λύση του προβλήματος και δεν το χρησιμοποιούν για επικοινωνιακό εργαλείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ