Αν οι πόλεις ήταν άνθρωποι θα είχαν αυτό το πρόσωπο [βίντεο] - iefimerida.gr

Αν οι πόλεις ήταν άνθρωποι θα είχαν αυτό το πρόσωπο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Benetton προκάλεσε μεγάλη έκπληξη με το βίντεο των αλγορίθμων που δείχνει ποιες φυλές συνθέτουν το ενδεικτικό πρόσωπο κάθε πόλης. Το αποτέλεσμα μοιάζει με αληθινό, αλλά δεν είναι.

Μπορεί μια πολυφυλετική κοινωνία να αποτυπωθεί σε ένα πρόσωπο; Ποιο είναι το πρόσωπο του Λονδίνου; Του Τόκιο; Της Νέας Υόρκης; Του Μιλάνου; Του Βερολίνου; Του Παρισιού; Η διαφημιστική εκστρατεία της Benetton για τη νέα συλλογή Carnival Collection, έχει τίτλο «Το πρόσωπο της πόλης». Η εταιρία γιορτάζει, επιστρατεύοντας τη στατιστική ανάλυση και την εθνοτική πολυμορφία στις έξι πρωτεύουσες της μόδας. Το πρόσωπο της Αθήνας δεν θα το μάθουμε, αλλά μπορούμε να το φανταστούμε.

Αν οι πόλεις ήταν άνθρωποι θα είχαν αυτό το πρόσωπο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως δημιουργείται το αμάλγαμα από το φυλετικό μείγμα κάθε πόλης. Με τη χρήση ενός αλγορίθμου για τον συνδυασμό πορτρέτων διαφορετικών γυναικών, προκύπτει ένα πρόσωπο που ενσωματώνει, όλα τα χαρακτηριστικά κάθε φυλής, σχήμα ματιών και μύτη, τύπο μαλλιών και χρώμα όπως επίσης και το σχήμα του προσώπου.

Αν οι πόλεις ήταν άνθρωποι θα είχαν αυτό το πρόσωπο [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Benetton έκανε ειδική έρευνα για δημιουργία του βίντεο: χρησιμοποίησε στατιστική δημογραφική ανάλυση από διαφορετικές πηγές πληροφόρησης και ενσωμάτωσε διεθνή δεδομένα προκειμένου να αποδοθεί με ακρίβεια το ποσοστό εκπροσώπησης διαφορετικών φυλών ανφάς και προφίλ. Τι έδειξε αυτή η έρευνα; Για παράδειγμα οι Ασιάτες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στο Λονδίνο, στο Μιλάνο οι κοινότητες των Φιλιππινέζων και των Αιγυπτίων είναι οι πλέον πολυπληθείς, ενώ στη Νέα Υόρκη ο μισός πληθυσμός είναι είτε μαύροι είτε Λατίνοι.

Αν οι πόλεις ήταν άνθρωποι θα είχαν αυτό το πρόσωπο [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Δείτε στο βίντεο τα πρόσωπα 6 πόλεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα Ιταλία shopping δημογραφική έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ