Στα 3,1 δισ. ευρώ η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Στα 3,1 δισ. ευρώ η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπερδιπλασίαστηκε η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου.

Η εισφορά της Ελλάδας ανέβηκε σε 2.428,9 εκατ. SDR, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,01 δισ. ευρώ από 1.101,8 εκατ. SDR ή περίπου 1,37 δισ. ευρώ, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Όπως φαίνεται σε πίνακα που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ (IMF Financial Activities), η Ελλάδα κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς της, ύψους 1.327,1 εκατ. SDR ή περίπου 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές των χωρών (quotas) στο κεφάλαιο του ΔΝΤ υπολογίζονται σε ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR). Η ισοτιμία του SDR έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν χθες στα 1,39 δολάρια.

Ο διπλασιασμός του κεφαλαίου του ΔΝΤ είχε συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά η εφαρμογή του καθυστέρησε, επειδή το αμερικανικό Κογκρέσο δεν είχε εγκρίνει τη συμφωνία μέχρι τον περασμένο μήνα. Με την αύξηση των quotas των 188 χωρών - μελών του Ταμείου, τα διαθέσιμά του θα ανέρχονται σε 477 δισ. SDR (περίπου 659 δισ. δολάρια) από 238,5 δισ. SDR (περίπου 329 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ εισφορά Ελλάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ