Σήμα κινδύνου από τους βιομηχάνους για τις αγροτικές κινητοποιήσεις- Εκκληση στην κυβέρνηση για διάλογο - iefimerida.gr

Σήμα κινδύνου από τους βιομηχάνους για τις αγροτικές κινητοποιήσεις- Εκκληση στην κυβέρνηση για διάλογο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς αλλά και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, κρούουν οι βιομήχανοι Βορείου Ελλάδας και καλούν την κυβέρνηση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας διατυπώνει την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών και κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να κατανοήσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία. Τονίζει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού της εγχώριας βιομηχανίας με πρώτες ύλες, ενώ οι εξαγωγές δυσχεραίνονται σημαντικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Αν συνεχισθεί το κλείσιμο των συνόρων, των εθνικών οδών και η συνεπακόλουθη Οδύσσεια της μεταφοράς των προϊόντων εξαιτίας των μπλόκων, είναι προφανές ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, επισημαίνει.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής του τόπου και γενικότερα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες, για την άρση του αδιεξόδου για τη χώρα και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ας αναλογισθεί τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (π.χ. απολύσεις εργαζομένων λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων) που θα έχει η συνέχιση – ως έχουν – των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κ. Δ. Μαθιού.

Τα πολύπλευρα προβλήματα, πέρα από τις γνωστές παθογένειες της οικονομίας, που προστέθηκαν στην βιομηχανία με την έλλειψη ρευστότητας λόγω παγώματος καταβολής χρεών του κράτους, δημοσίων επενδύσεων και capital controls, διογκώνονται τώρα και από τις συνέπειες των κοινωνικών κινητοποιήσεων. Η αδυναμία παραλαβής εμπορευμάτων και πρώτων υλών ή της προώθησης προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί, προσδίδει μια νέα, ιδιαίτερα δυσάρεστη, διάσταση στην βιομηχανική παραγωγή που συμπιέζεται και για πολλούς άλλους λόγους, τονίζει σε δήλωσή του. Προσθέτει ότι αυτή η νέα αυτή δυσμενέστατη διάσταση είναι παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από κάθε πλευρά που συνδέεται τόσο με τους λόγους προκλήσεως των κινητοποιήσεων όσο και με την μορφή τους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΒΒΕ ΣΒΑΠ αγροτικές κινητοποιήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ