Ντάισελμπλουμ: Ξεκαθαρίστε τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και τα νέα μέτρα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Ξεκαθαρίστε τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και τα νέα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να υπάρξει σαφήνεια για τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και τα περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Με επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητηθεί η τρέχουσα ελληνική κατάσταση και τα θέματα που εκκρεμούν, ώστε να να κλείσει το ζήτημα της αξιολόγησης.

«Η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος», σημείωσε, αρχικά, στην επιστολή του και τόνισε:

«Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ