Der Standard: Ως διά μαγείας, όποτε συναντιούνται Μέρκελ και Νταβούτογλου μειώνονται οι βάρκες με πρόσφυγες για Ελλάδα - iefimerida.gr

Der Standard: Ως διά μαγείας, όποτε συναντιούνται Μέρκελ και Νταβούτογλου μειώνονται οι βάρκες με πρόσφυγες για Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας αφήνει με δημοσίευμά της η Der Standard.

«Όποτε συναντώνται Μέρκελ και Νταβούτογλου, είτε στο Βερολίνο είτε στην Άγκυρα, μειώνονται ως διά μαγείας οι βάρκες με τους πρόσφυγες που περνούν στην Ελλάδα», γράφει η αυστριακή εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει εκατοντάδες πρόσφυγες που περιμένουν διακινητές στα παράλια. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι τουρκικές αρχές είναι σε θέση να ελέγξουν, έστω και εν μέρει, την τουρκική επικράτεια. Οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν η Άγκυρα να κρατήσει στην Τουρκία δυόμισι ή και τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και να δέχεται στο έδαφός της όσους φθάνουν στα ελληνικά νησιά. Για να το πετύχουν ωστόσο δεν επαρκούν ούτε 3 δισ. ευρώ ούτε το άνοιγμα επιπλέον κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Και η γερμανική Süddeutsche Zeitung, όμως, σχολιάζει την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία με σκοπό την ανάσχεση των προσφυγικών ροών: «Για την Α. Μέρκελ και τον αγώνα της για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών χωρίς κλείσιμο των συνόρων η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος εταίρος. Πρόκειται για διαπραγματεύσεις τις οποίες θα έπρεπε να διεξάγει η ΕΕ. Όμως εν τέλει οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έγιναν διμερής υπόθεση μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου, χωρίς καμιά εγγύηση επιτυχίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ