ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αύξηση 5,2% εμφάνισε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα το Δεκέμβριο, έναντι ενίσχυσης κατά 2% που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 5,2%, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013. Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,6%, έναντι μείωσης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013. Ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 1,4%.

Η αύξηση οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

  •  Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 9,6%. Σ
  •  Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,3%.
  •  Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 11,3%.
  • Στην αύξηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 0,9%.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανική παραγωγή ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ