Θεοδωράκης: Οχι σε εκλογές -Θα είναι αυτοκτονία για τη χώρα - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Οχι σε εκλογές -Θα είναι αυτοκτονία για τη χώρα

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οχι» σε πρόωρες εκλογές λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας πως «εάν χρειαστεί θα ζητηθεί από αυτή τη Βουλή να εκλέξει νέα κυβέρνηση».

Στα σενάρια εκλογών και τις αντίθετες απόψεις που εκφράζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Mega.

«Ο Τσίπρας διαψεύδει τον Καμμένο ότι θα γίνουν εκλογές. Νομίζω ότι θα είναι αυτοκτονικό, κυρίως για τη χώρα, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές αυτή τη στιγμή», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε λέγοντας:

«Οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα».

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε, μάλιστα, στον πρωθυπουργό «να αναζητήσει λύση από αυτή τη Βουλή. Να πει ότι η κυβέρνηση μου δεν μπορεί, να πάει στη Βουλή και πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία πλειοψηφία, εάν ο Τσίπρας, για μια φορά στη ζωή του, φανεί ειλικρινής».

Παρά της μη ύπαρξης κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως το ασφαλιστικό θα περάσει από την Βουλή.

«Έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες».

Παράλληλα, σχολίασε και την χθεσινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, υπογραμμίζοντας πως «όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ότι δεν αποφασίζει μερικά πράγματα" έχει διαλύσει "ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».

Οσον αφορά τους αγρότες ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως έχουν «σε πολλά δίκιο», ωστόσο, τόνισε πως «η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν πάει πουθενά».

«Η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα. Έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το ζήτημα του προσφυγικού προβλήματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε «ανικανότητα και καθυστερήσεις» στην κυβέρνηση, κάτι που είχε ως συνέπεια την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και των Σκοπίων.

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης και η καθυστέρηση αναβάθμισε και τον ρόλο της Τουρκίας και τον ρόλο των Σκοπίων και αυτό είναι ένα θέμα με τεράστιες εθνικές συνέπειες... Ο ακραίος ηγέτης των Σκοπίων έχει γίνει πλέον ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν εδώ μια κυβέρνηση για να συνεννοηθούν», επεσήμανε.

«Η Ελλάδα γίνεται σιγά σιγά η φυλακή των μεταναστών και των προσφύγων», είπε και προσέθεσε πως δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα με ωραίες κουβέντες. Πρέπει να πάρεις δυναμικές αποφάσεις.

Μάλιστα, ζήτησε να επιστρέφουν στην Τουρκία, όσοι πρόσφυγες δεν υποβάλλουν αίτημα για άσυλο, με τη Frontex να είναι αυτή που θα αναλάβει τον ρόλο της επαναπροώθησης, ενώ πρότεινε την ύπαρξη οικουμενικού προσώπου, που θα διαχειριστεί το ζήτημα σε συνεννόηση με τα κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ