-«Οι ΝΟΔΕ είναι στα κάγκελα» -«Αν κάνεις πίσω πέφτουμε στα βράχια» - iefimerida.gr

-«Οι ΝΟΔΕ είναι στα κάγκελα» -«Αν κάνεις πίσω πέφτουμε στα βράχια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε δύο γαλάζια στρατόπεδα- των «σκληρών» και των φιλελεύθερων μετριοπαθών - βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιχειρώντας να βρει την χρυσή τομή που θα του επιτρέψει να συμφωνήσει με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την κυβέρνηση κοινής αποδοχής.

Από την μία πλευρά η ομάδα των «5» ( Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης, Αντώναρος, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης) πιέζει προς την κατεύθυνση της συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά και της συμμετοχής της Ν.Δ. με πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα ο κ. Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να προειδοποιήσει την Συγγρού να μην κάνει πίσω σε όσα έχει ανακοινώσει ο κ. Σαμαρας : «Διέκρινα ότι στο δικό μας κόμμα υπήρχε μια σκληρή γραμμή του να μην τα βρούμε σε καμία των περιπτώσεων και να πάμε απευθείας σε εκλογές» είπε αναφερόμενος στο διάστημα πριν την Κυριακή. Και πρόσθεσε : «την θεωρούσα μια γραμμή η οποία μπορούσε να μας οδηγήσει στα βράχια...»

Στην ομάδα των «5» υπάρχουν στελέχη που κρατούν στάση αναμονής και δεν αποκλείουν να εκδηλώσουν με πολύ έντονο τρόπο τη δυσφορία τους αν η ΝΔ υπαναχωρήσει και αρνηθεί να συμμετέχει ουσιαστικά στο νέο εγχείρημα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλά στελέχη που έχουν δυσαρεστηθεί με την απόφαση του κ. Σαμαρά να παρέχει συναίνεση και θεωρούν πώς το κόμμα έπρεπε να παραμείνει στην σκληρή γραμμή των πρόωρων εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Συγγρού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος είπε ότι υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ