Το κόκκινο χαλί που έκανε έξαλλους τους Αιγύπτιους [εικόνα] - iefimerida.gr

Το κόκκινο χαλί που έκανε έξαλλους τους Αιγύπτιους [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για υποκρισία κατηγορούν οι Αιγύπτιοι τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, μετά από την απόφαση να στρωθεί κόκκινο χαλί για την αυτοκινητοπομπή του.

Τα οχήματα που μετέφεραν τον Σίσι και άλλους αξιωματούχους, κινήθηκαν πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, κατά την επίσκεψη σε έργα σε προάστιο του Καΐρου, το Σάββατο. Πολλοί δημοσιογράφοι επέκριναν την προφανή υπερβολή, τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος της χώρας αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης των κρατικών επιδομάτων στην ομιλία του.

Η εξήγηση του στρατού πάντως δεν βοήθησε ιδιαίτερα να σιγήσουν οι «φωνές», καθώς εξήγησαν ότι το χαλί χρησιμοποιήθηκε για να δώσει χαρά στον αιγυπτιακό λαό! Η κριτική στον Σίσι δεν είναι συχνή στα κύρια αιγυπτιακά ΜΜΕ, σημειώνει το BBC. Ομως, πολλές προσωπικές των μίντια και ακτιβιστές χλεύασαν το γεγονός ότι οι εικόνες με την αυτοκινητοπομπή πάνω στο κόκκινο χαλί μεταδόθηκαν λίγο μετά από την ομιλία του προέδρου στην οποία προειδοποίησε ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να επιδοτεί με νερό και ηλεκτρικό τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Το κόκκινο χαλί που έκανε έξαλλους τους Αιγύπτιους [εικόνα] | iefimerida.gr 0

«Πώς μπορείς να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο υποκρισίας, στρώνοντας ένα κόκκινο χαλί στο δρόμο για την αυτοκινητοπομπή του προέδρου; Δεν μπορούσαμε να ξοδέψουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε παπλώματα για τον κόσμο που ξεπαγιάζει από το κρύο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιουσέφ αλ-Χουσεϊνί, παρουσιαστής στο ON TV.

Σε όλα αυτά, το νο2 του τμήματος ηθικών υποθέσεων του στρατού, Μπριγκ Ιχάμπ αλ-Κουαγί, θεώρησε καλό να ξεκαθαρίσει ότι το χαλί ήταν φτιαγμένο από ελαφρύ ύφασμα και χρησιμοποιείται περισσότερα από τρία χρόνια. «Δεν είναι ακριβό και έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, όπως θα γίνει και στο μέλλον. Θέλαμε να δώσουμε την εντύπωση ότι η Αίγυπτος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στον λαό μας», εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ