Eurogroup: Γραπτή δέσμευση από όλους, για να πάρετε την 6η δόση - iefimerida.gr

Eurogroup: Γραπτή δέσμευση από όλους, για να πάρετε την 6η δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγγραφη δέσμευση της νέας κυβέρνησης, αλλά και όλων των κομμάτων που θα τη στηρίξουν, ότι θα οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου θα υλοποιηθούν μέχρι κεραίας, ζήτησε χτες το Eurogroup, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χτες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Oικονομικών Όλι Ρεν, κάλεσαν τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες του και να ακολουθήσουν το μοντέλο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει διακομματική υποστήριξη στο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης και μάλιστα εγγράφως: «Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, που ελήφθη στις 21 Οκτωβρίου, παραμένει σε ισχύ και διευκρίνισε οτι η επικύρωση για την εκταμίευση της έκτης δόσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην ερώτηση αν η απαίτηση για έγγραφη δέσμευση συνιστά παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ο επίτροπος Όλι Ρεν απάντησε ότι το ίδιο συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, χωρίς αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση στα εσωτερικά αυτών των χωρών.

Στην Αθήνα η Τρόικα μόλις υπάρξει κυβέρνηση

Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες ανέφεραν επίσης ότι αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο επίτροπος Όλι Ρεν σημείωσε, ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου απετέλεσε πλήγμα για την αξιοπιστία της χώρας, η οποία τώρα πρέπει να αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ