Νέες εκδόσεις στις προθήκες των βιβλιοπωλείων - iefimerida.gr

Νέες εκδόσεις στις προθήκες των βιβλιοπωλείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παράξενο κουκλόσπιτο στην Ολλανδία του 17ου αιώνα καθρεφτίζει με απροσδόκητο τρόπο τις ζωές των ιδιοκτητών του, μια δυναμική ρεπόρτερ αναζητάει την εξήγηση μιας σειράς φόνων στα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στη Σουηδία και ένας αρχαιολόγος ανακαλύπτει ένα πανάρχαιο μυστικό θαμμένο εδώ και αιώνες κάπου στην Αίγυπτο.

Καλογραμμένες ιστορίες με αγωνία, σασπένς, μυστήριο και ανατροπές από την πολύ πρόσφατη εκδοτική παραγωγή.

Νέες εκδόσεις στις προθήκες των βιβλιοπωλείων  | iefimerida.gr 0

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ
«Μια φθινοπωρινή μέρα του 1686 η δεκαοχτάχρονη Νέλλα Όορτμαν χτυπά την πόρτα ενός αρχοντικού της πιο πλούσιας περιοχής του Άμστερνταμ. Έρχεται από την επαρχία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή ως σύζυγος του εμπόρου Γιοχάννες Μπραντ. Όμως αντί για αυτόν συναντά την πικρόχολη αδελφή του, τη Μάριν. Ο Γιοχάννες δεν εμφανίζεται παρά αρκετά αργότερα και προσφέρει στη νεαρή του σύζυγο ένα παράξενο γαμήλιο δώρο: ένα κουκλόσπιτο, μια πιστή απομίμηση του σπιτιού τους. Θα το εξοπλίσει ένας ακριβοθώρητος τεχνίτης, του οποίου οι λιλιπούτειες δημιουργίες καθρεφτίζουν με τρόπο απροσδόκητο τις αληθινές ζωές τους… Το περίκλειστο σύμπαν του οίκου των Μπραντ αρχικά βυθίζει τη Νέλλα στο σκοτάδι, καθώς όμως ανακαλύπτει ένα ένα τα μυστικά του, συνειδητοποιεί πως όλοι τους διατρέχουν ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο...»

Το πρώτο μυθιστόρημα της Τζέσι Μπάρτον είναι μια δυνατή ιστορία αγάπης με δαιδαλώδη πλοκή και ισχυρές δόσεις αγωνίας. Βραβευμένο ήδη από το μεγάλο βιβλιοπωλείο Waterstones ως το Βιβλίο της Χρονιάς για το 2014, το ατμοσφαιρικό «Κουκλόσπιτο», «μας υπενθυμίζει τους λόγους που αγαπάμε τη λογοτεχνία». Μια ιστορία που ακροβατεί με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και σε αυτό που πραγματικά είναι, ένα εντυπωσιακό πρώτο ξεκίνημα στην περιπέτεια της γραφής.

INFO
Συγγραφέας: Jessie Burton
Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά
Εκδόσεις Πατάκη
Σελ: 568
Τιμή: 19,70 €

Νέες εκδόσεις στις προθήκες των βιβλιοπωλείων  | iefimerida.gr 1

Η ΚΟΚΚΙΜΗ ΛΥΚΑΙΝΑ
«Ένας δημοσιογράφος βρίσκεται δολοφονημένος στο κατάλευκο, παγωμένο τοπίο μιας βόρειας σουηδικής πόλης. Η Άνικα σχεδίαζε να τον συναντήσει προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες για την υπόθεση μιας παλιάς τρομοκρατικής επίθεσης στην αεροπορική βάση της περιοχής και τώρα υποπτεύεται ότι ο θάνατός του συνδέεται με αυτό το γεγονός. Παρά τις ρητές διαταγές του αφεντικού της, αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Σύντομα ακολουθούν και άλλοι φόνοι. Η Άνικα ξέρει ότι οι δολοφονίες συνδέονται μεταξύ τους. Παράλληλα, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο άντρας της κάτι κρύβει. Πλέον τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τη μοναξιά που έχει τρυπώσει στη ζωή της. Και, πίσω απ’ όλα αυτά, παραμονεύει η μυστηριώδης φιγούρα της Κόκκινης Λύκαινας. Τελικά η Άνικα θα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια όχι μόνο για τους φόνους αλλά και για τα μυστικά που διαλύουν την οικογένειά της».

Στο νέο της βιβλίο η Lisa Marklund, «η βασίλισσα του αστυνομικού στη Σκανδιναβία» όπως την αποκαλούν στην πατρίδα της, ξαναβρίσκει την αγαπημένη της ηρωίδα, τη δυναμική δημοσιογράφο Άνικα Μπένγτζον και μεταφέρει τον αναγνώστη πίσω, στα ταραγμένα «επαναστατικά» χρόνια της δεκαετίας του ’60 στη Σουηδία. Η Άνικα είναι μια γυναίκα ευφυής με τόλμη, αυτοπεποίθηση, φιλοδοξίες, αλλά και μικρές αδυναμίες που την κάνουν ιδιαίτερα συμπαθητική στους αναγνώστες. Δεν διστάζει να πάρει ρίσκα και να θέσει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια. Ο μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος James Patterson γράφει σχετικά: «Αρκεί να αγοράσετε ένα και μόνο βιβλίο της Liza Marklund. Η συνέχεια είναι απολύτως προβλέψιμη: θα ξενυχτήσετε και το πρωί θα πάτε τρέχοντας στο βιβλιοπωλείο για το επόμενο της σειράς».

INFO
Συγγραφέας: Lisa Marklund
Μετάφραση: Νίκη Προδρομίδου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελ.: 512
Τιμή: 17,70 €

Νέες εκδόσεις στις προθήκες των βιβλιοπωλείων  | iefimerida.gr 2

ΠΥΡΑΜΙΔΑ
«Για χιλιάδες χρόνια, η Αίγυπτος ήταν η χώρα στην οποία άκμασε ένας πλούσιος και εξελιγμένος πολιτισμός. Έπειτα, έγινε το πεδίο ανακαλύψεων για αρχαιολόγους και εξερευνητές. Τώρα, οι δρόμοι του Καΐρου δονούνται από τη βία της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη χώρα. Αντιμετωπίζοντας τον θανάσιμο κίνδυνο, ο Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του έχουν συγκεντρώσει τα κομμάτια ενός εκπληκτικού γρίφου, η επίλυση του οποίου απειλεί την ίδια τους τη ζωή. Ο Τζακ Χάουαρντ βρίσκεται μπροστά σε ένα μυστήριο κρυμμένο μέσα στη μεγάλη πυραμίδα, έπειτα από μια ανακάλυψη στην Ερυθρά Θάλασσα και τη μαρτυρία ενός άντρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο άντρας αυτός απέδρασε πριν από 110 χρόνια από ένα λαβύρινθο κάτω από το Κάιρο. Η ομάδα του Τζακ μπαίνει στο φονικό στόχαστρο μιας βίαιης εξτρεμιστικής οργάνωσης που είναι αποφασισμένη να καταστρέψει οποιονδήποτε της σταθεί εμπόδιο».

Ο συγγραφέας David Gibbins είναι αρχαιολόγος και θεωρείται αυθεντία στην εξερεύνηση αρχαίων ναυαγίων και καταποντισμένων πόλεων. Στα βιβλία του μεταφέρει με μοναδικό τρόπο τον αναγνώστη στα άδυτα των αρχαίων πολιτισμών αναζητώντας λύση σε άλυτα μυστήρια που συχνά ο αντίκτυπός τους φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Αυτή τη φορά, ο ατρόμητος αρχαιολόγος Τζακ Χαουαρντ θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο και θα κάνει μια ανακάλυψη που θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για την έξοδο του Μωυσή από την χώρα των Φαραώ. Τη μετάφραση έχει κάνει ο συγγραφέας του «Μίσους», Βαγγέλης Γιαννίσης.

INFO
Συγγραφέας: David Gibbins
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα
Σελ. 440
Τιμή 15,50 €

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ