Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. η Τουρκία για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. η Τουρκία για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Τουρκία θα βρεθούν αύριο επιτροπές προϋπολογισμού και πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να διερευνηθεί η χρήση πόρων για το προσφυγικό.

Οπως ανακοινώθηκε από το Ε.Κ. περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που ήρθαν το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έφτασαν μέσω Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες μόνο στην Τουρκία.

Στο τέλος του Νοεμβρίου το 2015, Η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Η Τουρκία σε αντάλλαγμα θα λάβει επιπλέον 3 δις Ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και των κρατών μελών ώστε να υποστηρίξει τους πρόσφυγες εντός της χώρας.

Οι Ευρωβουλευτές της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών θα επισκεφτούν ένα κέντρο για πρόσφυγες και άλλα προγράμματα υποστήριξης των προσφύγων καθώς επίσης και Τούρκους αξιωματούχους, διεθνείς ΜΚΟ, και διάφορους άλλους εταίρους, ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση επιτόπου.

Οι Ευρωβουλευτές της επιτροπής προϋπολογισμού θα συζητήσουν την χρήση πόρων με τις Τουρκικές αρχές και θα ερευνήσουν την χρήση των υποστηρικτικών μέτρων της ΕΕ για πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούν ένα κέντρο για πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ