Η Τυνησία χτίζει φράγμα στα σύνορά της με τη Λιβύη για να σταματήσει το ISIS - iefimerida.gr

Η Τυνησία χτίζει φράγμα στα σύνορά της με τη Λιβύη για να σταματήσει το ISIS

(φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατασκευή ενός φράγματος μήκους 200 χιλιομέτρων που θα κατασκευαστεί στα σύνορα της με την Λιβύη, απαντά η Τυνησία στο ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της εισροής μαχητών του ISIS στην χώρα.

Το φράγμα που θα καλύπτει σχεδόν το μισό μήκος των συνολικών συνόρων των δυο χωρών, θα κατασκευαστεί στην άμμο και θα είναι γεμάτο με νερό ενώ θα έχει σε διάφορα σημεία κέντρα ελέγχου-φυλάκια με όλον τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Η κατασκευή του φράγματος που χρηματοδοτείται εν μέρει από την Γερμανία και τις ΗΠΑ στοχεύει στο να σταματήσει την μετακίνηση τζιχαντιστών που βρίσκονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Δυτική Λιβύη.

Η Τυνησία χτίζει φράγμα στα σύνορά της με τη Λιβύη για να σταματήσει το ISIS | iefimerida.gr 0


Η απόφαση δημιουργίας αυτού του «τείχους» πάρθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε παραθαλάσσια θέρετρα και τουριστικά αξιοθέατα της Τυνησίας, όπου σκοτώθηκαν αρκετοί αλλοδαποί πλήττοντας τον -σε ανάπτυξη μέχρι εκείνη την στιγμή- τουρισμό της χώρας.
Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Φαράτ Χορτσανί, «Σήμερα ολοκληρώσαμε την οριοθέτηση και αυτό θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε τα σύνορα μας και να σταματήσουμε την απειλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Τυνησία φράγμα Λιβύη Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ