Τσίπρας: Απώλεια για την Ελλάδα ο θάνατος του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Απώλεια για την Ελλάδα ο θάνατος του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου

DESPOTOPOYLOS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O θάνατος του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου είναι μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα των γραμμάτων και του πολιτισμού, αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα τον θάνατο του μεγάλου ακαδημαϊκού δάσκαλου Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου. Το επιστημονικό του έργο, που τον καθιστά ξεχωριστή μορφή του ελληνικού πνεύματος, συμβαδίζει με την σημαντικότατη συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στην υπόθεση των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων της πρόσφατης ιστορίας μας» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και προσθέτει «Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα των γραμμάτων και του πολιτισμού. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές και διανοητές της φιλοσοφίας, μια μεγάλη προσωπικότητα του νεότερου ελληνισμού, έφυγε χθες από τη ζωή, μία μέρα πριν κλείσει τα 103 του χρόνια.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου θα γίνει αυριο Τρίτη στις 13:00 από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ