Ερντογάν: Δηλώνει έτοιμος να ανοίξει τα σύνορα σε άλλους 70.000 Σύρους πρόσφυγες από το Χαλέπι - iefimerida.gr

Ερντογάν: Δηλώνει έτοιμος να ανοίξει τα σύνορα σε άλλους 70.000 Σύρους πρόσφυγες από το Χαλέπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορά της στους δεκάδες χιλιάδες Σύρους που περιμένουν μέσα στο κρύο, αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τις επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού στο Χαλέπι.


«Αν οι Σύροι που ωθούνται σε έξοδο βρεθούν στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει να αφήσουμε τα αδέλφια μας να μπουν και θα το κάνουμε» δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο δεν καθόρισε πότε θα μπορέσουν οι Σύροι να μπουν στα τουρκικά σύνορα.

Το μόνο πέρασμα από το οποίο μπορούν να μπουν οι πρόσφυγες στα βόρεια του Χαλεπιού, μέσω της συνοριακής γραμμής του Oncupinar, ήταν ακόμη κλειστό την Κυριακή.
Αναμένοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, η ανθρωπιστική κατάσταση είναι όλο και πιο απελπιστική για τους πολίτες, κυρίως για τις γυναίκες και τα παιδά, τα οποία στοιβάζονται στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Στο Bab al-Salama και Azaz, δεκάδες χιλιάδες πολίτες περιμένουν σε δύσκολες συνθήκες. Οι Γιατροί χωρίς σύνορα μοίρασαν 230 σκηνές αλλά λείπουν στοιχειώδη πράγματα, νερό και είδη υγιεινής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής στη Συρία Muskilda Zancada.
Ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο Azaz εκτιμάται σε πάνω από 30.000 αλλά θα μπορούσε να φτάσει τις 70.000, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της συνοριακής περιοχής της Τουρκίας, Suleyman Tapsiz. Αντιμέτωποι με ένα νέο ανθρωπιστικό δράμα, οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσβαση των προσφύγων στα εδάφη τους, κάλεσαν την Αγκυρα να δεχθεί τους Σύρους οι οποίοι εγκαταλείπουν την επαρχία του Χαλεπιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν Σύροι πρόσφυγες Χαλέπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ