Die Welt: Απογοητευμένη η Τρόικα από την Ελλάδα -Το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση για τις συντάξεις - iefimerida.gr

Die Welt: Απογοητευμένη η Τρόικα από την Ελλάδα -Το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση για τις συντάξεις

Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απογοήτευση των Θεσμών με την Ελλάδα παρουσιάζει σε άρθρο της η Die Welt, τονίζοντας πως οι πιστωτές δεν είναι ακόμα ικανοποιημένοι με τις περικοπές που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τους αγρότες να παραλύουν με τα μπλόκα τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι θεσμοί έφτασαν στην Αθήνα για να πληροφορηθούν τις εξελίξεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντάλλαγμα για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Die Welt: Απογοητευμένη η Τρόικα από την Ελλάδα -Το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση για τις συντάξεις | iefimerida.gr 0

Το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση για τις περικοπές

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν αυτός που μετά το τέλος των συνομιλιών τόνισε πως υπήρχαν σημεία που Αθήνα και θεσμοί είχαν συμφωνήσει κατ' αρχήν, ενώ σε άλλα θέματα χρειαζόταν μεγαλύτερη πρόοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt, το ΔΝΤ φαίνεται να μην ικανοποιημένο από τις προσφερόμενες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος. Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι πιο δεκτική με μικρότερες περικοπές, ωστόσο το Ταμείο επιμένει στο 15%.

Οπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, από το 2010 οι συντάξεις έχουν μειωθεί 11 φορές. Η επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές, είναι λογικό να προκαλεί τον θυμό στην Αθήνα, ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ δείχνει να μένει ακλόνητο.

Παράλληλα, η Die Welt αναφέρει πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού δεν αποτελεί το μόνο πρόβλημα για το ΔΝΤ, με την Αθήνα να μην δείχνει, παρόλο αυτά, διατεθειμένη να προσαρμόσει τους φορολογικούς στόχους με τις απαιτήσεις του ιδρύματος της Ουάσινγκτον.

Η Die Welt, επιπλέον, αναφέρεται και στη δυσκολία της Bundestag να υπερψηφίσει τη συμμετοχή της Γερμανίας στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, χωρίς το «ναι» συμμετοχής του Ταμείου.

Εύθραυστη, ωστόσο, είναι και η πλειοψηφίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, με την κυβέρνηση να καταρρέει σε περίπτωση «φυγής» τριών βουλευτών εκ των 153 εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων των αγροτών και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Die Wellt ασφαλιστικό ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ