Σχιστό: Παράλληλες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων και Χρυσής Αυγής για το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό - iefimerida.gr

Σχιστό: Παράλληλες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων και Χρυσής Αυγής για το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διχάζει η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σήμερα με αφορμή το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό Περάματος. Αν και οι συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί για τις 11:00 και τις 12:30 τελικά στη Νίκαια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από το πρωί άτομα και από το χώρο των αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και άτομα από τη Χρυσή Αυγή. Στην περιοχή της Νίκαιας η αστυνομική παρουσία είναι εντονότατη και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ανάμεσα από τα δύο «στρατόπεδα». Μάλιστα έχουν σταθμεύσει στη μέση του δρόμου κλούβες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο πορείες.

Σχιστό: Παράλληλες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων και Χρυσής Αυγής για το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό | iefimerida.gr 0

Η πρώτη συγκέντρωση είχε προγραμματιστείς για τις 11:00 (Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού) και τη διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) με σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».

Λίγο αργότερα, στις 12.30 οι «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς», που θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ίδιο σημείο κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό.

Η ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ