Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς στο Στρασβούργο -Στο «μενού» το προσφυγικό - iefimerida.gr

Δείπνο Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς στο Στρασβούργο -Στο «μενού» το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη συνθήκη Σένγκεν εμφανίζονται Μέρκελ και Ολάντ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν για το προσφυγικό ενόψει και της σχετικής Συνόδου Κορυφής, αλλά και λίγες ώρες πριν η κυρία Μέρκελ ταξιδέψει στην Τουρκία προκειμένου να έχει επαφές για το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού.

Οι δυο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις ούτε προσερχόμενοι στην απογευματινή συνάντησή τους, ούτε μετά το τέλος αυτής, ενώ ακολούθως δείπνησαν μαζί σε εστιατόριο του Στρασβούργου καλεσμένοι του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Διπλωματική πηγή την Παρασκευή, πάντως, δήλωνε ότι οι δύο ηγέτες είναι «αποφασισμένοι να υπαρασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν» και ότι στο τετ α τετ τους θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hot spots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.

Στην ατζέντα της συζήτησης των τριών, πάντως, εκτός από το προσφυγικό ήταν και το Brexit. Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές. Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ