Τα hedge funds είχαν δώσει σήμα εξόδου από το Χ.Α. -Υψηλό το επενδυτικό ρίσκο - iefimerida.gr

Τα hedge funds είχαν δώσει σήμα εξόδου από το Χ.Α. -Υψηλό το επενδυτικό ρίσκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλό επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα βλεπουν και πάλι τα hedje funds, καθώς καθυστερεί η αξιολόγηση ενβώ επανέρχονται τα σενάρια εκλογών και μάλιστα από κυβερνητικά στελέχη.

«Σήμα εξόδου» από το Χρηματιστήριο της Αθήνας δίνουν τα hedge funds, όπως καταγράφηκε στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες που έχουν υποστεί κατά τις πρώτες 23 συνεδριάσεις του 2016.Τα ξένα χαρτοφυλάκια διαπιστώνουν ότι επανήλθε το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα για τους εξής λόγους:

  • Καθυστερεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015 για να απελευθερώνονται σταδιακά οι δόσεις των 5,7 δις ευρώ
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν έως σήμερα ολοκληρωθεί, όπως η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport ή πώληση του ΟΛΠ δεν υποστηρίζονται από υπουργούς της κυβέρνησης, που με τις δηλώσεις τους δείχνουην ότι δεν πιστεύουν στα οφέλη αυτής της πολιτικής. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται το spread των 10ετών ομολόγων 916 μονάδες βάσης, στοιχείο που καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Ελλάδα  παραμένει εκτός προοπτικής απευθείας δανεισμού από τις αγορές.
  • Απουσιάζει εκ νέου η οικονομική σταθερότητα στη χώρα, καθώς τα σενάρια για πιθανότητα νέων εκλογών φουντώνουν και μάλιστα υπονοούνται ευθέως από κυβερνητικά στελέχη, δημιουργώντας αναταράξεις. Στην πραγματικότητα αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από το να πραγματοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 
  • Ολα αυτά αν συνδυαστούν με το προσφυγικό θέμα, που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, όπου το 2016 χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα, δημιουργούν μεγάλυτερη αβεβαιότητα με δυσμενείς προοπτικές. 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ XAA hedge funds
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ