Τσαβούσογλου: Το PKK χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Το PKK χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πυρά του κατά τους αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν εκτόξευσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί λαμβάνουν τα μέγιστα μέτρα κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων ώστε να προλαμβάνεται ο τραυματισμός αμάχων. Το PKK αντίθετα χρησιμοποιεί άμαχους σαν "ανθρώπινες ασπίδες"», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad.

Η σύγκρουση στη νοτιοανατολική Τουρκία αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο του 2015, όταν 33 φιλοκούρδοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή καμικάζι στην πόλη Σουρούτς και κατόπιν δύο Τούρκοι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν από το PKK. Ακολούθησε η επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των μειονοτικών αυτονομιστών ανταρτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ΡΚΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ