ΥΠΕΞ Συρίας: Οι ξένοι στρατιώτες που θα μπουν στο έδαφός μας θα γυρίσουν σε ξύλινα φέρετρα - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ Συρίας: Οι ξένοι στρατιώτες που θα μπουν στο έδαφός μας θα γυρίσουν σε ξύλινα φέρετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μακάβριο τρόπο προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας όποιες δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στη χώρα του.

«Τα χερσαία στρατεύματα που θα μπουν στη Συρία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσα σε ξύλινα φέρετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουαλίντ αλ- Μοάλεμ. Στις αρχές τηες εβδομάδας, η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι θα ήταν διατεθειμένη να στείλει χερσαίες δυνάμεις, ως μέρος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Με την κοινή λογική, η ιδέα των σαουδικών στρατευμάτων στη Συρία είναι παρατραβηγμένη. Αλλά με την τρελή Σαουδική ηγεσία, τίποτα δεν είναι παρατραβηγμένο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας. «Οποιαδήποτε επέμβαση στο έδαφος της Συρίας, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης, θα θεωρηθεί επιθετικότητα που θα απαντηθεί με κάθε Σύρο πολίτη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά θα επιστρέψουν στο σπίτι τους μέσα σε ξύλινα φέρετρα», πρόσθεσε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Οι δηλώσεις του έρχονται την ίδια εβδομάδα που κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στη Γενεύη, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της χώρας, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας ισχυρίστηκε ότι οι επιτυχίες του κυβερνητικού στρατού σηματοδοτούν ότι το τέλος του πολέμου πλησιάζει. «Είτε αρέσει, είτε όχι, οι επιτυχίες μας στη μάχη δείχνουν ότι φτάνουμε στο τέλος της κρίσης», τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση- οι εκπρόσωποι της οποίας ανέφεραν ότι δεν θα διαπραγματευτούν στη Γενεύη τη στιγμή που η κυβέρνηση με τη συνδρομή της Ρωσίας κλιμακώνει τις επιθέσεις ενάντια στα προπύργιά τους.

Ο αλ-Μοάλεμ τους κατηγόρησε ότι ακολουθούν εντολές από τη Σαουδική Αραβία και δήλωσε ότι δεν είναι πραγματικοί Σύροι. «Δεν ήθελαν να κάνουμε διάλογο, δεν είχαν τέτοιες εντολές», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ