Κλειστά τα Τέμπη για 24 ώρες: Μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα-Κλειστά τελωνεία και παράδρομοι - iefimerida.gr

Κλειστά τα Τέμπη για 24 ώρες: Μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα-Κλειστά τελωνεία και παράδρομοι

Κλείνουν από τις 12:00 και για 24 ώρες τα Τέμπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 24ωρους ή επ' αόριστον αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων προχωρούν από σήμερα οι αγρότες.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στη βόρεια Ελλάδα για όσους επιλέξουν να κινηθούν με το αυτοκίνητό τους.

Στα Τέμπη, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός από τις 12:00 και για 24 ώρες, αλλά και οι παράδρομοι για λίγες ώρες, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι αγρότες αναμένεται να λάβουν νέα απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ο δρόμος θα κλείσει και στην Αγιά και μπλόκα θα στηθούν και σε παράδρομους στην ευρύτερη περιοχή.

Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

Στις 12.00 το μεσημέρι κλείνουν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια, όπως μας επισήμανε ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

Στο Νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-14.00 και μετά μέχρι τις 18.00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ σήμερα θα αποκλειστεί για ένα 24ωρο, από τις 12 το μεσημέρι, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε βασικούς κόμβους, οι οποίοι παραμένουν επ' αόριστον κλειστοί, όπως στην Κομοτηνή και τη Χρυσούπολη, αναμένεται να κλείσουν και οι παράδρομοι, από τις 12:00 το μεσημέρι και για 24 ώρες.

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από τις 08:00 έως τις 17:00, ωστόσο, θα μείνουν ανοιχτοί οι παράδρομοι.

Κλειστοί αναμένεται να μείνουν ο δρόμος και οι παράδρομοι στο μπλόκο του Ισθμού, από τις 10:00 και για 24 ώρες, ενώ στο μπλόκο του Αιγίου ο δρόμος κλείνει κάθε βράδυ από τις 18:00 έως τις 22:00 και τις ίδιες ώρες και στην Πατρών - Πύργου.

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν προς την Ήπειρο, όπου ήδη είναι κλειστός ο δρόμος Ρίου - Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος του Κεφαλόβρυσου και θα παραμείνει κλειστός έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Οι αγρότες δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν ξεκινήσει ο διάλογος από την αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ