Αποχωρεί το 2013 και δίνει δαχτυλίδι ο Καβαλιέρε - iefimerida.gr

Αποχωρεί το 2013 και δίνει δαχτυλίδι ο Καβαλιέρε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχωρεί από την πολιτική ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά το 2013, όταν λήξει η σημερινή θητεία του. Οπως ανέφερε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, στόχος του είναι να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και να επιφέρει τις αλλαγές που θέλει στο Σύνταγμα της χώρας του.

Η εξέλιξη αυτή σημειωνεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του ιταλικού κοινοβουλίου που γλιτώνει τον Καβαλιέρε από τις δικαστικές του περιπέτειες. Ο Μπερλουρκόνι διευκρίνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως επέμεναν οι φήμες τον τελευταίο καιρό. Υπέδειξε μάλιστα το στενό συνεργάτη του Τζιάνι Λέτα ως τον καταλληλότερο για να διαδεχτεί το σημερινό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όταν λήξει η θητεία του, το 2013.


Έδωσε δαχτυλίδι

Ο Μπερλουσκόνι επεφύλαξε όμως και μία ακόμη έκπληξη στους συνομιλητές του, όταν ανέφερε ότι θεωρεί ως τον ικανότερο για να τον διαδεχτεί στην ηγεσία του Κόμματος της Ελευθερίας τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Αντζελο Αλφάνο, ηλικίας 40 ετών. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να παίξει κάποιο πολιτικό ρόλο στο μέλλον, σε ρόλο «γκουρού» της ιταλικής Κεντροδεξιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ