Ενωση Ιδιωτικών Σταθμών: Τα κανάλια δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο δημόσιο - iefimerida.gr

Ενωση Ιδιωτικών Σταθμών: Τα κανάλια δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί – μέλη της χρωστούν πρόστιμα στο ελληνικό Δημόσιο, απαντώντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε τα στοιχεία συνολικά ανά έτος, χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται ως οφειλέτες κι ανέφερε ότι τα στοιχεία που καταθέτει είναι χρήματα που χρωστούν τα κανάλια, δηλώνοντας: «Είναι πλέον θέμα άλλων φορέων- πιθανώς του ΕΣΡ, δεν γνωρίζω το νομικό καθεστώς- να ενημερώσουν ποιες είναι οι οφειλές ανά έτος και ανά κανάλι».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό είναι ψευδές και ότι η ιστοσελίδα του ΕΣΡ καταγράφει διαχρονικά όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανά ηλεκτρονικό μέσο και για ποια αιτία.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται, επισημαίνεται, τα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλά τα στοιχεία αυτά αφορούν χρεοκοπημένους σταθμούς, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ κάνει λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα και επισημαίνει πως παρόμοια τακτική επιχειρήθηκε και για το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο καθώς έχουν πληρώσει όλες τους τις οφειλές, είτε έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους κατά τον νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΤΗΣΕΕ κανάλια Τρύφων Αλεξιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ