Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών στο μπλόκο του Προμαχώνα: Ανοίξτε για τα φορτηγά [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών στο μπλόκο του Προμαχώνα: Ανοίξτε για τα φορτηγά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απρόσμενη... επίσκεψη είχαν οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα των Σερρών στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μοσκόφσκι πέρασε τα σύνορα και συνάντησε τους αγρότες από τους οποίους ζήτησε να ανοίξουν έστω και λίγες ώρες το δρόμο για να περάσουν τα φορτηγά από τη Βουλγαρία.

Μάλιστα ο κ. Μοσκόφσκι σε μια αποστροφή του, φάνηκε να προειδοποιεί τους αγρότες για ακραίες εξελίξεις.

«Ήθελα μια συνάντηση με σας, σέβομαι τα δικαιώματά σας να πετύχετε αυτά που θέλετε» είπε και του Προμαχώνα: «Η ουρά είναι 10 χιλιόμετρα. Σίγουρα αυτά που κάνετε έχουν αποτέλεσμα και ακούγεστε σε όλη την Ευρώπη, το να συνεχίσετε είναι σίγουρα δικό σας θέμα, σας παρακαλώ όμως να αφήσετε τα φορτηγά να περνάνε κάποιες ώρες γιατί αν οι ουρές γίνουν 20 χιλιόμετρα δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε άλλο την κατάσταση και κανείς δε θέλει να οδηγηθούμε στα άκρα».

Επιπλέον ο Βούλγαρος υπ. Μεταφορών τόνισε: «Δεν μπορώ να πω αν είναι νόμιμη στην Ελλάδα η απεργία. Αυτό είναι θέμα του ελληνικού κράτους βέβαια. Ομως θα ήθελα να σας παρακαλέσω δύο βασικά πράγματα. Αρχικά εξαρτάται από σας να επιτρέψετε να βοηθήσουμε τους οδηγούς, να τους τροφοδοτήσουμε με νερά, τρόφιμα. Αν δεν μπορεί η Ελλάδα,εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω επίσης να κάνουμε μια κατάσταση να αφήνετε κάποιες ώρες τα αυτοκίνητα να περνάνε. Ξέρω ότι παίρνετε δύσκολες αποφάσεις αλλά πρέπει να αφήνετε κάποιες ώρες τα αυτοκίνητα να περνάνε. Το αποτέλεσμα από την απεργία σας φαίνεται. Οι μεταφορείς έχουν πολύ μεγάλες ζημιές και δεν είναι μόνο βουλγάρικες εταιρείες αλλά και τσέχικες και ρουμάνικες και από Πολωνία και Αυστρία

Απαντώντας οι αγρότες του Προμαχώνα, τόνισαν στον Βούλγαρο υπ. Μεταφορών: «Οι αποφάσεις για το πότε θα κλείσει ο Προμαχώνας αλλά και και άλλα σημεία λαμβάνονται συλλογικά» απάντησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών. Εμείς δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανένα αλλά είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει. Είμαστε διαλλακτικοί. Όπως είδατε πριν λίγο απεγκλωβίσαμε τις νταλίκες και τις αφήσαμε να περάσουν τα σύνορα. Οι γενικές συνελεύσεις θα αποφασίζουν πότε θα είναι κλειστά τα σύνορα».
Οσο για το θέμα της διατροφής των εγκλωβισμένων οδηγών που έχουν μείνει με τις νταλίκες τους στον Προμαχώνα είπαν πως βρίσκονται σε σχετικές συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Σερρών και με τους δήμους.
«Είμαστε φιλόξενοι και σας προσκαλούμε να σας κεράσουμε ένα καφέ και να ακούσετε τα προβλήματά μας» είπαν ακόμη στον Βούλγαρο υπουργό.

Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών στο μπλόκο του Προμαχώνα: Ανοίξτε για τα φορτηγά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών στο μπλόκο του Προμαχώνα: Ανοίξτε για τα φορτηγά [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών στο μπλόκο του Προμαχώνα: Ανοίξτε για τα φορτηγά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Σας ευχαριστώ, θα ξαναέρθω σίγουρα και εμείς είμαστε φιλόξενοι. Έχουμε όμως πολύ στενοχώρια και οι οδηγοί μας τώρα που θα τους δω είναι στενοχωρημένοι και θα τους ενημερώσω γι΄αυτά που μου είπατε. Θα σας παρακαλέσω, όταν έχετε ενημέρωση για τα μπλόκα να ενημερώνετε και το νομάρχη μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πότε τα αυτοκίνητα μπορούν να περνάνε. Το θέμα πρέπει να λυθεί στην Ελλάδα και να μη μεταφέρεται σε γειτονικές χώρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ