Καλπάζει ο Σάντερς σε νέα δημοσκόπηση – Κλείνει η διαφορά με την Χίλαρι - iefimerida.gr

Καλπάζει ο Σάντερς σε νέα δημοσκόπηση – Κλείνει η διαφορά με την Χίλαρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης, εθνικής εμβέλειας, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο, ο Μπέρνυ Σάντερς, υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, κλείνει με εντυπωσιακό τρόπο την διαφορά του από το φαβορί της αναμέτρησης, Χίλαρι Κλίντον.

Ο Γερουσιαστής του Βέρμοντ εξασφαλίζει στην έρευνα του Πανεπιστημίου «Quinnipiac» 42% έναντι 44% που προτιμά την Χίλαρι, η οποία και διατηρεί την πρώτη θέση, μια εντυπωσιακή βελτίωση όμως των ποσοστών του σε σχέση με την δημοσκόπηση του ίδιου φορέα τον Δεκέμβριο, όπου ο Σάντερς έχανε με 31% έναντι 60% που συγκέντρωνε η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Τα ευρήματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανοδική πορεία του παλαίμαχου πολιτικού των ΗΠΑ που ανήκει στην «αριστερή» πτέρυγα των Δημοκρατικών, μετά και την παρ ολίγον επικράτηση του στην πρώτη ψηφοφορία της Αιόβα την περασμένη εβδομάδα.
Η πιο πρόσφατη αυτή δημοσκόπηση αποτελεί και την πιο θετική εικόνα για τον Σάντερς ο οποίος μέχρι τώρα χάνει στις έρευνες κοινής γνώμης με 12 μονάδες κατά μέσο όρο.
Ο Σάντερς εμφανίζεται επίσης ως ο επικρατέστερος για να νικήσει τις εκλογές στην πολιτεία του Νέου Χάμσαϊρ που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη, με πολλές δημοσκοπήσεις να του δίνουν προβάδισμα μέχρι και 20 μονάδες.
Επίσης, η έρευνα του Πανεπιστημίου δίνει στον Σάντερς και μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με την σύζυγο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, να νικήσει τον όποιο αντίπαλο επιλέξουν τελικά οι Ρεπουμπλικάνοι, συγκεντρώνοντας υψηλότερα ποσοστά και από τον Τράμπ και από τον Ρουμπιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΗΠΑ Σάντερς Κλίντον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ