Bloomberg: Τέταρτη πιο «μίζερη» οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: Τέταρτη πιο «μίζερη» οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη τετράδα των πιο μίζερων οικονομιών παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα μετά την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.

Στην κατάταξη του Bloomberg για το 2016 πρώτη είναι η Βενεζουέλα με 159,7 βαθμούς, καθώς η οικονομία της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου.
Δεύτερη είναι η Αργεντινή με 39,9 βαθμούς και τρίτη η Νότια Αφρική με 32 βαθμούς.

Έπεται η Ελλάδα με 27 βαθμούς, σημειώνοντας υψηλότερο σκορ σε σχέση με το 2015, αλλά διατηρώντας την ίδια θέση (τέταρτη) στην κατάταξη.
Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την Ουκρανία (26,3 βαθμούς), την Ισπανία (21,2 βαθμούς), την Σερβία (20,9 βαθμούς) την Τουρκία (18,8 βαθμούς) την Βραζιλία (16,8 βαθμούς) και το Καζακστάν (16,7 βαθμούς).
Η κατάταξη του Bloomberg συγκροτήθηκε με την πρόσθεση του ποσοστού της ανεργίας και του πληθωρισμού, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις στις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Βενεζουέλα μίζερη οικονομιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ