Εφηβη βούτηξε σε λίμνη και βρήκε ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ! [εικόνες] - iefimerida.gr

Εφηβη βούτηξε σε λίμνη και βρήκε ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 16χρονη κοπέλα από το Έσσεν της Γερμανίας θέλησε να βουτήξει στα νερά μιας λίμνης στις Άλπεις, μια απόφαση που την έκανε πλουσιότερη κατά 16 χιλιάδες ευρώ, αφού θα κρατήσει τον θησαυρό που ανακάλυψε.

Ο λόγος περί μιας πλάκας χρυσού βάρους 500 γραμμαρίων (ή 17,5 ουγκιές) και αξίας 16000 ευρω που η νεαρή ανακάλυψε στον βυθό της λίμνης και ανέσυρε με επιτυχία.
Τώρα οι αρχές δηλώνουν ότι το κορίτσι μπορεί να κρατήσει το εύρημα, καθώς κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανισθεί για να το διεκδικήσει.

Εφηβη βούτηξε σε λίμνη και βρήκε ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

(φωτογραφία: AP)


Η ανακάλυψη της πολύτιμης καθώς αποδείχθηκε πλάκας χρυσού έγινε τον περασμένο Αύγουστο, σε βάθος 2 μέτρων, στην λίμνη Κόνιγκσε, αλλά οι αρχές περίμεναν να περάσει το απαιτούμενο διάστημα που προορίζεται για να εμφανισθεί ο κάτοχος και να διεκδικήσει την περιουσία του.
Αφού αυτό δεν έγινε, η νεαρή Γερμανίδα μπορεί τώρα να παραλάβει την πλάκα χρυσού και να το ρίξει για λίγο έξω! Τώρα πρέπει να παραλάβει την πλάκα από τις αρχές της Βαβαρίας, οι οποίες την ευχαρίστησαν μεσώ του Επιθεωρητή της Αστυνομίας Γκούντερ Άντολφ, ο οποίος και δήλωσε σε τοπική εφημερίδα «Πρέπει να συγχαρούμε την κοπέλα και τους γονείς της που δεν πήραν απλά τον χρυσό και να φύγουν. Είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους μας. Τώρα μπορούν επιτέλους να τον κρατήσουν».
Η ανακάλυψη τροφοδότησε μια σειρά δημοσιευμάτων όλο αυτό το διάστημα με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η πλάκα είναι μέρος ενός θησαυρού από την εποχή των Ναζί, αλλά ειδικοί έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να προέρχεται από εκείνη την περίοδο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλάκα έχει παραχθεί από την Ντεγκούστα όπως και είναι χαραγμένο πάνω της, δίπλα στην ένδειξη βάρους και στον σειριακό αριθμό που κάθε πλάκα χρυσού έχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Γερμανία χρυσός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ