Επιμελητήρια: Ετσι μπορεί να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά - iefimerida.gr

Επιμελητήρια: Ετσι μπορεί να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση φορολογικών συντελεστών και άρση των αντικινήτρων για το επιχειρείν ζητά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων.

Μόνο μέσα από μια γενναία μείωση των συντελεστών σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού κλίματος μπορεί να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.ΕΕ κ. Κ. Μίχαλο. Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στους αναπληρωτές υπουργούς Τ.Αλεξιάδη και Γ. Χουλιαράκη γνωστοποίησε την επικαιροποιημένη πρόταση που κατήρτισε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Κε.ΜΕ ΕΒΕΑ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, βασικά σημεία της οποίας, είναι:

  • Η μείωση του βασικού εταιρικού φόρου στο 15% και ο περιορισμός του συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων ως προς τον τζίρο τους σε επίπεδο που να μην υπερβαίνει το 40%,
  • Η μείωση κατά 50% των υφιστάμενων ποσοστών προκαταβολής φόρου.
  • Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την άρση όλων εκείνων των εμποδίων για το επιχειρείν, καθώς η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» αρνητικά σε ότι αφορά την εχθρικότητα του μακροοικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, και με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών αλλά και την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή για φυσικά και νομικά πρόσωπα, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών, γεγονός που θα λειτουργήσει ως κίνητρο τόσο για την αύξηση των επενδύσεων όσο και για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Επιπλέον, αναφέρει ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή και γενικότερα οι φορολογικές διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις δεν προτείνονται ως μέτρα μείωσης της συνεισφοράς του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο: Επειδή θα συνέβαλλαν στην αύξηση των φορολογικών εσόδων από την άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και την αποκατάσταση της κερδοφορίας – σε αντίθεση με την σημερινή κατάσταση όπου εκατοντάδες επιχειρήσεις κάθε μήνα βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη – διαμορφώνοντας συνθήκες επιστροφής στη ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ