Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες, οι οποίες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Όταν, όμως, συνειδητοποιείς πως για να βελτιωθεί η ζωή σου (και εσύ ο ίδιος), πρέπει να κόψεις την «αγαπημένη» σου κακή συνήθεια, τότε μία σύγχυση όσο να ναι σε πιάνει.


Ο James Claiborn, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Πως να σπάσεις τις κακές συνήθειες και να διαμορφώσεις τις καλές», σου αποκαλύπτει τις 5 απρόσμενες στρατηγικές για να πετύχετε τον στόχο σας.

  •  Απόκτησε «υπέρ-επίγνωση» για την κακή συνήθειά σου
Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου, ώστε να τελειώσει η «ταλαιπωρία» της κακιάς συνήθειας, θα είναι σαν να κάνεις μία τρύπα στο νερό. Πρέπει να αναλύσεις τα στάδια της, απατώντας κυρίως στα ερωτήματα (Πως, γιατί, πότε, που, με τι).

  • Μην εστιάζεις στο τι δεν πρέπει να κάνεις.
Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν αρνητικούς στόχους και να επικεντρώνονται σε κάτι που δεν πρόκειται να κάνουν άλλο πια. Οπότε λένε«Θα τρώω λιγότερο, θα σταματήσω το κάπνισμα, δεν θα ελέγχω τα e-mail συχνά,»σχολίασε ο Art Markman, καθηγητής της ψυχολογίας και μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Έτσι αν πείτε πως θα σταματήσετε τα πάντα, δεν θα απαλλαχτείτε από την παλιά σας συνήθεια, γιατί θα σας λείψει. Για να ξεπεράσουμε κάτι (όπως και στον ερωτικό τομέα), το κλειδί είναι να το ... αντικαταστήσουμε.

  • Σκέψου (μιλώντας δυνατά) τι κάνεις, πριν ενδώσεις πάλι στην συνήθειά σου
Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μερικά λεπτά συνομιλώντας με τον εαυτό σου, ίσως αποδειχθεί σωτήριο αν σε πιάσει «κρίση συνήθειας».Επίσης ένα καλό βήμα είναι να σε επαινέσεις, όταν επιτέλους την ξεφορτωθείς.

  •  Άλλαξε το περιβάλλον που σου θυμίζει περισσότερο αυτή τη συνήθεια.
Ετσι θα κόψεις τις κακές συνήθειες -5 συμβουλές [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Είναι λογικό, αν ας πούμε ξεκινήσεις δίαιτα να μην πηγαίνεις συνέχεια με τις φίλες σου σε εστιατόρια (ειδικά αν αυτές είναι κορμάρες). Απομακρύνσου, λοιπόν, λίγο από το περιβάλλον που σου κάνει κακό, μέχρι να πάρεις τη πρώτη γεύση της αλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνήθεια επιτυχία στρατηγική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ