Ραχόι: Δεν θα διευκολύνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Σάντσεθ - iefimerida.gr

Ραχόι: Δεν θα διευκολύνουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Σάντσεθ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα «διευκολύνει» σε καμία περίπτωση τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ενδεχομένως να χρειαστεί την αποχή του Λαϊκού Κόμματος από το κοινοβούλιο προκειμένου να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θα ψηφίσουμε όχι στην υποψηφιότητα του Σάντσεθ για την πρωθυπουργία, πρέπει να είμαστε σαφείς», είπε ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Ραχόι έκανε τη δήλωση αυτή ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) διαπραγματεύεται από την Τετάρτη με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενάμιση μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στις οποίες κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο βασιλιάς Φίλιππος έδωσε την εντολή στον Σάντσεθ αφού ο ίδιος ο Ραχόι αρνήθηκε να τη λάβει, δεδομένου ότι δεν έχει επαρκή στήριξη στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Σάντζεθ εκτιμά ότι μπορεί να επιτύχει μια κυβέρνηση των Σοσιαλιστών με τη στήριξη, παθητική ή ενεργητική, των Ciudadanos, των Podemos, του Βασκικού Εθνικιστικού Κόμματος, PNV και της Ενωμένης Αριστεράς, Izquierda Unida.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ