Σταθάκης μετά το κουαρτέτο: Είναι συνεννοήσιμοι, θα προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα - iefimerida.gr

Σταθάκης μετά το κουαρτέτο: Είναι συνεννοήσιμοι, θα προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το κουαρτέτο.

Οι δύο υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα βρεθούν εκ νέου αύριο, Παρασκευή στις 11:00 προκειμένου να γίνει η τελική αποτίμηση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Το κουαρτέτο αναχωρεί το μεσημέρι και αναμένεται να επιστρέψει σε δέκα ημέρες - μετά το Eurogroup - για την δεύτερη και τελική φάση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα χρονοδιαγράμματα βγαίνουν και πως αρκούν δύο εβδομάδες – μετά την επιστροφή του κουαρτέτου – ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, παρά το διπλό μπλόκο Κομισιόν-ΔΝΤ στην Αθήνα.

Από την ελληνική πλευρά θεωρούν ότι η «διπλή επίθεση» από την έκθεση της Κομισιόν που ζητά επιπλέον μέτρα και την Κριστίν Λαγκάρντ που δήλωσε πως αν δεν κλείσει το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αποτελούν «μέρος της διαπραγμάτευσης».

«Θεωρώ ότι είναι συνεννοήσιμοι» είπε αμέσως μετά τη συνάντηση με το κουαρτέτο ο Γιώργος Σταθάκης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί νέα παράταση, με υπουργική απόφαση, για όσους δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Η προθεσμία θα είναι άνω των 45 ημερών και θα αφορά όσους υπέβαλαν αίτημα μέχρι και τις 31/12/2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ