Τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο του 9.84 σε πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο του 9.84 σε πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84 Δημήτρης Πέρρος, ενώ κάλυπτε πορεία αντιεξουσιατών στην Ομόνοια.

Η επίθεση στον αστυνομικό συντάκτη του 9,84 έγινε λίγο μετά τις 12:00, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων, όταν μία ομάδα 15 αντιεξουσιαστών προσέγγισαν από πίσω τον δημοσιογράφο, γι' αυτό και δεν τους αντιλήφθηκε, και τον χτύπησαν με καδρόνι στο κεφάλι .

Ο Δημήτρης Πέρρος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στον Ερυθρό Σταυρό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, θα τοποθετηθούν ράμματα στο κεφάλι, ενώ υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο του 9.84 σε πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο του 9.84 σε πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τραυμάτισαν σοβαρά δημοσιογράφο του 9.84 σε πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπουκισμοί που πλήττουν την ελευθεροτυπία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Δ. Πέρρου. Τέτοιου είδους τραμπουκισμοί εναντίον λειτουργών της ενημέρωσης πλήττουν την ελευθεροτυπία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Ενα ακόμη δείγμα τυφλής βίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, για την επίθεση στο δημοσιογράφο Δ Πέρρο, δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκρατίας του Τύπου. Η άνανδρη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του "Αθήνα 9,84" Δημήτρη Πέρρου, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα τυφλής βίας που απειλεί την Δημοκρατία μας. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την κοινωνική Ειρήνη».

Το Ποτάμι: Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο

«Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Πέρρος δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση την ώρα που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος εργαζόμενος σε ΜΜΕ γίνεται στόχος. Είναι προφανές ότι επιδίωξη των δραστών είναι η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων και η φίμωση της ελευθερίας του Τύπου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές».

Ο Δήμος Αθηναίων καταδικάζει την επίθεση

Για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να πλήξει την ελευθεροτυπία και να τρομοκρατήσει τους λειτουργούς της ενημέρωσης, κάνει λόγο ο Δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή τους με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων, ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Δημήτρης Πέρρος, την ώρα που κάλυπτε δημοσιογραφικά τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Η ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονική επίθεση από «άγνωστους», μέχρι στιγμής δράστες, που δέχθηκε ο Δημήτριος Πέρρος, συντάκτης αστυνομικού ρεπορτάζ, συμβασιούχος του «Αθήνα 9,84», που κάλυπτε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
«Οι άγνωστοι που τον πλησίασαν στην οδό Πανεπιστημίου τον ρώτησαν πρώτα αν είναι δημοσιογράφος και μόλις εκείνος απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν με καδρόνια, με θεατές αστυνομικές δυνάμεις.
Το χτύπημα που δέχθηκε από πίσω στο κεφάλι και στην πλάτη είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και το πρόσωπο και να μεταφερθεί από άλλους συναδέλφους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και νοσηλεύεται.
Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να καταδικάσουν αμέσως την άνανδρη και δολοφονική απόπειρα.
Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταγγείλει ότι στις επιλογές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η υποταγή της ενημέρωσης.
Η επίθεση όμως την ώρα της παλλαϊκής διαμαρτυρίας και για αυτή την επιλογή δείχνει ότι κάποιοι ίσως θέλουν να τελειώνουν και με τους δημοσιογράφους.
Θα μας βρουν απέναντι σε όλα».

Ο Αθήνα 9.84

Ευθύνες στην ΕΛΑΣ για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Πέρρου από αγνώστους κουκουλοφόρους, επιρρίπτει η Διοίκηση του Αθήνα 9.84. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων επιχείρησε δολοφονική επίθεση σε ένα δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» κι ενώ λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης βρισκόταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτραπεί το περιστατικό. Η Διοίκηση του «Αθήνα 9,84» δεν αρκείται στην καταδίκη της επίθεσης. Ζητά από τους αρμόδιους πειστικές εξηγήσεις για την στάση της Αστυνομίας αλλά και για τις οφειλόμενες από μέρους τους ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών. Όποιοι πιστεύουν ότι με φασίζουσες ενέργειες θα αποτραπεί η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας, κάνουν τεράστιο λάθος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ