Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να ζει κανείς, ή να μη ζει;». Οι απαντήσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μια διοργάνωση κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται το 3ο Big Day του Κρατικού, αφιερωμένο στον μεγάλο Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Φέτος το ΚΘΒΕ τιμά την επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα με δύο έργα τα οποία παρουσιάζονται στις σκηνές του. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…on the road» από τη Νεανική Σκηνή σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη, αλλά και το «Μακμπέθ», στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή.

Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο 3ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, πανεπιστημιακοί και θεατρικοί συγγραφείς με έρευνες, εργασίες, αφηγήσεις, αναγνώσεις και δραματοποιημένα κείμενα, έχοντας ως κοινό στόχο τη βαθύτερη γνωριμία του κοινού με τον δεξιοτέχνη του δράματος, της τραγωδίας και της κωμωδίας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα σεμινάριο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών όπου θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό προς εξερεύνηση μονόλογοι και σκηνές από τα έργα «Δωδέκατη Νύχτα», «Άμλετ» και «Οθέλλος». Ο κόσμος του μεγάλου ποιητή μέσα από τη δομή της γλώσσας, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί και την «γλυπτική» του προσέγγιση στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Ώρα έναρξης 10:00. Διάρκεια: 4 ώρες.

Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για ενήλικες, αναφορά στα έργα του Σαίξπηρ, όπου συχνά οι ήρωες μεταμορφώνονται σε κρίσιμες στιγμές με τη χρήση φίλτρων που έχουν μαγικές ιδιότητες. Αξιοποιώντας τις ψυχοδραματικές τεχνικές, στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το δικό τους “μαγικό φίλτρο” και να έρθουν σε επαφή με τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά τους. Ώρα έναρξης 11.00. Διάρκεια: 3 ώρες

Ένα μουσικοκινητικό θεατρικό δρώμενο για παιδιά. Ένα γράμμα κι ένα φίλτρο μαγικό δίνουν την αφορμή για ένα ταξίδι θεατρικό μα ταυτόχρονα φανταστικό, μέσα σε ένα δάσος μακρινό. Παρέα με τους ήρωες του Σαίξπηρ τα παιδιά βιώνουν διαφορετικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Καλούνται ταυτόχρονα να δουλέψουν ομαδικά, προκειμένου να κατακτήσουν το στόχο τους. Ώρα έναρξης 11:30. Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι δημοσιογράφοι Μαρία Αμπατζή, Λεμονιά Βασβάνη, Ιωάννης Κυφωνίδης και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου γίνονται συγγραφείς. Μέσα από τα κείμενά τους παίρνουν συνέντευξη από τον Άμλετ, τον Μάκμπεθ και την Λαίδη Μάκμπεθ και παίζουν έναν γνώριμο για αυτούς ρόλο, αυτόν του δημοσιογράφου. Ώρα έναρξης 13:45. Διάρκεια 25 λεπτά.

Κυριακή Σαίξπηρ από το ΚΘΒΕ-Ολοήμερα σεμινάρια, εργαστήρια, παραστάσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Παράλληλα θα παρουσιαστεί έκθεση κοστουμιών, μακέτας, αφισών και προγραμμάτων από παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ που έχει ανεβάσει το ΚΘΒΕ στα 55 χρόνια λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ