Επί 9 ώρες διαφωνούσαν Τσακαλώτος- Σταθάκης και δανειστές - iefimerida.gr

Επί 9 ώρες διαφωνούσαν Τσακαλώτος- Σταθάκης και δανειστές

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ατελείωτη- και σε δύσκολο κλίμα- ήταν η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη.

Οι δύο υπουργοί πέρασαν εννέα... δύσκολες ώρες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες να είναι εκρηκτικό. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άτεγκτοι στάση των δανειστών, καθώς το κουαρτέτο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης σε ότι αφορά τις απαιτήσεις τους για τους δημοσιονομικούς στόχους και το ασφαλιστικό.

Μάλιστα, το ραντεβού των δανειστών με τον αρμόδιο για αυτό το θέμα, Γιώργο Κατρούγκαλο, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταφέρθηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης. Η είδηση αυτή προκάλεσε κατάρρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να κάνει «βουτιά» και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 529 μονάδες, με χαμηλό τζίρο συναλλαγών, στα 51,1 εκατομμύρια ευρώ.

Οσο οι κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος συζητούσαν επί εννέα ώρες με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι θεσμοί απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα.

Η συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους δανειστές θα γίνει με «φόντο» την πανελλαδική απεργία, εξαιτίας της οποίας θα «παραλύσει» η χώρα. Οι διαπραγματεύσεις την Πέμπτη θα ξεκινήσουν στις 2 μ.μ. με τον υπουργό Εργασίας για το συνταξιοδοτικό, ενώ στις 15:30 θα υπάρξει συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση και μία ώρα αργότερα θα υπάρξει τετ α τετ για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τέλος, στις 6 μ.μ. είναι προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ