Κατρακυλάει η Μέρκελ -Το υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας του έχει το αντιμεταναστευτικό κόμμα - iefimerida.gr

Κατρακυλάει η Μέρκελ -Το υψηλότερο ποσοστό της ιστορίας του έχει το αντιμεταναστευτικό κόμμα

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Ανγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, καθώς η δημοτικότητά της έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών.

Σε νέα έρευνα, του ARD, η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται προβληματισμένη για το αν η γερμανική κυβέρνηση έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση. Επίσης, στη δημοσκόπηση πτώση καταγράφουν και οι συντηρητικοί της Μέρκελ, την ώρα που αυξάνεται η υποστήριξη στο αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD, που σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ σε έρευνα.

Στη δημοσκόπηση το 46% υποστηρίζουν την Μέρκελ, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Αύγουστο του 2011. Αρκεί να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση, απολάμβανε της στήριξης του 75%.

Επίσης, το 81% δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση χειρίζεται καλά την προσφυγική κρίση, ενώ η κυβερνητική συμμαχία του CDU και του CSU επίσης καταγράφει πτώση, χάνοντας τέσσερις μονάδες, συγκεντρώνοντας πλέον το 35%.

Την ίδια ώρα, το AfD κέρδισε τρεις μονάδες, φτάνοντας στο 12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο το αντιμεταναστευτικό κόμμα πρότεινε η αστυνομία να έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί όπλα ενάντια στους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ