Εμπλοκή στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία -Αναστέλλονται ως τις 25 Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Εμπλοκή στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία -Αναστέλλονται ως τις 25 Φεβρουαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΟΗΕ αποφάσισε την αναστολή των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, που γίνονται στη Γενεύη σε μία προσπάθεια να μπει ένα τέλος στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού, Στάφαν ντε Μιστούρα, ανακοίνωσε την αναστολή της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε πρόοδος την πρώτη εβδομάδα των συζητήσεων.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τον ισχυρισμό της συριακής κυβέρνησης ότι «έσπασε» την πολιορκία δύο πόλεων βορειοδυτικά του Χαλεπίου. Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας είχε μεταδώσει ότι αποκόπηκε το βασικό «μονοπάτι» ανεφοδιασμού για τους αντάρτες στην πόλη.

«Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά», παραδέχθηκε ο ντε Μιστούρα σχολιάζοντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν ξανά στις 25 Φεβρουαρίου. «Δεν είναι το τέλος και δεν πρόκειται για αποτυχία των συζητήσεων», τόνισε. «Γιατί; Ηρθαν και θα μείνουν. Και οι δύο πλευρές επέμειναν ότι ενδιαφέρονται στην εκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειρηνευτικές συνομιλίες Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ